Румен Радев назначи човек на "Воля" в ЦИК

Румен Радев назначи човек на "Воля" в ЦИК | StandartNews.com

Президентът Румен Радев ще назначи Кристина Цонкова - Стефанова от Политическа партия "Воля" за член на Централната избирателна комисия (ЦИК). Това съобщиха от прессекретариата на държания глава.

До президента на Републиката е постъпило предложение от Парламентарната група на Политическа партия "Воля" да назначи Кристина Цветославова Цонкова-Стефанова за член на ЦИК до приключване на мандата на действащите членове.

Съгласно § 143 от Преходните и заключителни разпоредби към ЗИД на Изборния кодекс (обн. ДВ, бр. 39 от 2016 г.), за периода на мандат на Централната избирателна комисия 2014-2019 г., когато след проведени последващи избори за народни представители или за членове на Европейския парламент от  България има избрани нови парламентарно представени партии и коалиции или нови партии или коалиции, които имат избрани с техните кандидатски листи членове на Европейския парламент, но не са парламентарно представени, съставът на Централната избирателна комисия се допълва с по един член, предложен от тези партии или коалиции до президента на Републиката. Новите членове на Централната избирателна комисия се назначават от президента на Републиката за срок до приключване на мандата на действащите членове.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай