Румен Гечев: Ще има вот на недоверие и оставки заради НДК

Вие сте неподходящ ментор, отвърна му Снежана Дукова от ГЕРБ

Румен Гечев: Ще има вот на недоверие и оставки заради НДК | StandartNews.com

В доклада на Комисията за НДК има съмнения за нарушения, но няма, че наесен ще има вот на недоверие и оставка. Това каза народният представител от ПГ на „БСП за България" проф. Румен Гечев по време на дебатите по проекторешението за удължаване на срока на работа на Временната комисия за НДК, цитиран от "Фокус".

Много е странно защо НДК като пинг-понг разиграване минава от Министерство на културата, във второ министерство и се връща в четвърто министерство. След ваканцията трябва да се разберът мотивите, с които то е подритвано като кратуна, каза още Гечев и допълни, че не е направена сметка на дружество, което носи загуба от 30 млн. лева на година и е във фактически фалит, а вместо това там се наливат без контрол 17 млн. 

Какво е това правителство, в което принципалът уволнява директора на НДК, казва пред цяла България, че го съгласувала с премиера г-н Борисов. След като го е съгласувала каква ще е тази божествена сила, която пък е над божествения премиер, че на другия ден той обратно връща г-н Боршош в НДК", каза проф. Гечев.

Какви съмнения, както пише в докладът, тук става дума за очевадни факти, за загуби от 30 млн. ,за дерибейство в НДК. Вие казвате, че това са съмнения", заяви той.

Няма да отклоните пътя на България от европейската й интеграция. НДК е институция, която не е само за Председателството, а и за целия български народ, отвърна депутатът от ГЕРБ Снежана Дукова.

НДК ще продължи да съществува и след Председателството, което България ще осъществи по достойнство. Комисията за НДК безспорно свърши много работа, тя работи ефективно и извънредно. Изпълни ангажиментите, които имаше да изясни обективните факти и обстоятелства, които са се случвали във времето", обясни Снежана Дукова.

Много неподходящ ментор сте проф. Гечев, когато човек застане и търси финансови справедливости трябва да си зарови главата в пясъка като щраус, защото няма отговор на това, което говори. Демагогията, която разнасяте от трибуната няма да ви бъде спестена нито в минало, нито в сегашно време. Знаем, че сте деструктивен по принцип, вашето амплоа е да търсите разделителни линии, за вас това е политическо кредо. Да търсите екстремални битки и да губите парламентарна енергия за вас е политическа същност. Докладът на комисията е публичен и ще бъде там, където трябва. Процедурите и съдебните дела са започнали и то със задна дата", каза още тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай