Рубин: Екстрадициите ще се решават от правосъдните министерства на България и САЩ

Рубин: Екстрадициите ще се решават от правосъдните министерства на България и САЩ | StandartNews.com

Казусът по исканата от САЩ екстрадация на български граждани е в рамките на компетенциите на нашите юридически и правни експерти. Това е въпрос, който касае върховенството на закона, така че аз нямам роля в това отношение. Това заяви в Разград посланикът на САЩ у нас Ерик Рубин, който заедно със съпругата си е на двудневно посещение в града.

Въпросът трябва да бъде решен между нашите две министeрства на правосъдието. Мога да кажа, че при създадените взаимоотношение имаме много добър диалог помежду си, обясни дипломатът.

Посланик Рубин се срещна с кмета на Разград доктор Валентин Василев и изрази задоволството си, че големи американски компании, базирани в Разград се развиват успешно.Той е в града и по повод предстоящия старт на разширение на предприятието за преработка на царревица, собственост на щатския концерн ADM. В петък заедно с премиера Бойко Борисов ще направят първа копка на строежа на бъдещите мощности.

Ерик Рубин посети и предприятието за производство на птици Амета, което преди 20 години стартира като проект на Американския инвестиционен фонд. В момента компанията, която днес е част от немския концерн PHW Group, е най-големият работодател в Разград и осигурява заетост на над 1 300 души.

Вашият район става известен с успешното развитие на земеделския сектор. Американските компании в Разград са пример за успех и за България и за САЩ. Това помага за увеличаване на износа, на заетостта и заплатите и е много важно за целия регион, обяви посланик Рубин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай