17:40 ч.

14.03.18

1 мин.

0

4

0

"Ройтерс": България ще ремонтира МиГ-овете си в Русия

от редактор |

"Ройтерс": България ще ремонтира МиГ-овете си в Русия

Българското правителство реши да сключи с Руската самолетостроителна корпорация (РСК) „МиГ" договор за ремонт на изтребителите МиГ 29, съобщи агенция Ройтерс като се позова на българското министерство на отбраната.


Договорът на стойност 81,3 млн. лева (около 40,5 млн. евро) за ремонт и модернизация на 12 самолета МиГ 29А и три МиГ 29Б за ВВС на страната по план трябваше да бъде сключен през декември. Но решението беше обжалвано от украинската кампания "Укроборонпром", която подаде жалба в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) и настоя за започване на нова конкурсна процедура. В съответствие с българския закон, жалбата стана основание за спиране на сделката.


В началото на януари КЗК заяви, че е отхвърлила искането на "Укроборонпром". След това българските власти решиха да продължат обсъждането на договора с руската компания и да не канят други партньори за преговори.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 15:41 · 15.03.2018
Е да, ама на комисионната от руснаците по-трудно се хваща дирята. Няма там разни олафи да им се бъркат.
Потребител · 12:49 · 15.03.2018
Много лаеха, че ще ги ремонтират у нас. Накрая пак при руснаците. Пак издънка.
Вярно руснаците ще го направят по най-добрият начин защото все пак е руска техника но така държавата губи пари и репутация.
Потребител · 04:26 · 15.03.2018
Добрe чe e Роитeрс да разбeрeмe какво става в Бг
Потребител · 03:11 · 15.03.2018
Нали полязитe щяха да рeмонтират? Къдe e прeдишният воeнeн министър олигофрeн Нeнчeв?
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент