Росен Желязков е новата номинация за министър на транспорта

Снимка: БГНЕС архив

Росен Желязков е новата номинация за министър на транспорта  | StandartNews.com

Коалиционният съвет на управляващите номинира Росен Желязков за министър на транспорта, съобщи пред журналисти в сградата на министерския съвет Волен Сидеров, лидер на партия "Атака". В момента Желязков е председател на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС).

След трагедията край Своге, която отне живота на 17 души, премиерът Бойко Борисов поиска и получи оставките на трима министри - Ивайло Московски, Валентин Радев и Николай Нанков. Така се появиха искри между коалиционните партньори, че такива рокади се правят без знанието на Обединените патриоти. Последваха два коалиционни съвета, но миналата седмица се стигна до поредна рокада.

Смяната се налага, след като миналата седмица номинираният за поста транспортен министър Александър Манолев си направи самоотвод и се отказа от поста.

Така днес на коалиционния съвет се наложи да бъде обсъден нов вариант за наследник на Ивайло Московски. След близо два часа разговори е решено Росен Желязков да е новият министър на транспорта.

За нов вътрешен министър е предложен главният секретар на МВР Младен Маринов, а за поста на Нанков - депутата и бивш заместник-кмет на Враца Петя Аврамова. Очаква се тази седмица рокадите в кабинета да бъдат гласувани в парламента.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай