Разкол между ВМРО и НФСБ за връщането на тютюневия дим в заведенията

Разкол между ВМРО и НФСБ за връщането на тютюневия дим в заведенията | StandartNews.com

ВМРО е против готвените промени в Закона за здравето за връщане на пушенето на обществено място, които възнамерява да внесе Валери Симеонов през депутатите си от НФСБ. Това стана ясно от коментар на зам.-председателя на ПГ Искрен Веселинов в социалната мрежа.

Той е обсъдил инициативата на вицепремиера с колегите си от ВМРО отново да се пуши в заведенията и е категоричен, че "дори пушачите сред тях са против новото легитимиране на този вреден навик". Да отмениш забраната за пушене в заведенията е проява на Стокхолмски синдром, отсече Веселинов.

"Доста години вече присъствам на спорове, а и участвам в тях, между двама от лидерите на Обединени патриоти – Краси Каракачанов и Валери Симеонов на тема тютюнопушене. Досега винаги, макар и в разрез с единоначалието във ВМРО, съм подкрепял Валери, че забраната на тютюнопушенето трябва да се спазва, а уважаемите иначе пушачи да не се приемат за природно явление, с което сме длъжни да се съобразяваме. Това, че някъде някой нарушава правилата, не е причина тези правила да бъдат отменяни", смята депутатът от ВМРО.

"Това е все едно да поискаме да се разреши официално употребата на алкохол при шофиране, защото има някакъв процент от хора, които си позволяват да шофират пили", прави сравнението той. "Да се поддаваш на натиск, оказван от пушачите, които на практика ти вредят, е равносилно на това да се припознаеш с хората, които са те отвлекли. Това се нарича Стокхолмски синдром...", определя той поведението на лидера на НФСБ и заявява: "Сега заставам в опозиция и на Валери Симеонов, но пък с позиция ;). Поне не съм сам", заявява още Искрен Веселинов в профила си във Фейсбук.

Преди няколко дни вицепремиерът Валери Симеонов обяви, че негови депутати са готови с поправките, които да вдигнат забраните за пушене, защото това вреди на туризма и ресторантьорството. Самият Симеонов също е непушач, но смята, че в момента цари лицемерие, защото ограниченията и сега не се спазват.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай