18:15 ч.

11.03.18

2 мин.

0

6

0

Рамадан Аталай: Държавата няма работа в ЧЕЗ

от редактор |

Рамадан Аталай: Държавата няма работа в ЧЕЗ

Теменужка Петкова е балансиран министър и я подкрепям, заяви депутатът от ДПС


В политиката винаги се казва, че случайността помага на подготвения. И ако в правителството бяха подготвени за тази продажба на ЧЕЗ, сигурен съм, че тези скандали нямаше така да бъдат продуцирани. Така обобщи скандалите около сделката за ЧЕЗ депутатът от ДПС Рамадан Аталай пред "Канал 3".


"Случайно да си спомняте, че когато ЕОN си продаде предприятието на "Енерго Про", някъде в страната да имаше тогава протести? И тогава ли не се е знаело как и по какъв начин ЕОN продава акциите си", припомни Аталай.


Той изтъкна, че проблемът е "неадекватното поведение на премиера и на всички по веригата", след като всички разузнавателни институции обявиха, че са знаели за готвената продажба. "За мен щом като ДАНС, ДАР и всички други институции в държавата знаят - те казаха, че са проследили информацията, че от 2015 г. е подготвено това. И какво правим? Защо трябваше някой да излезе и да пита "държавата ще вземе ли участие".


Значи държавата знае, и така стигаме до едноличното решение на министър-председателя, поискал оставката на министъра на енергетиката. Това беше искрицата, от която започна да се създава недоверие в търговските взаимоотношения между двете фирми", припомни хронологията Рамадан Аталай.


Експертът бе категоричен, че "държавата няма никаква работа в нито едно от дружествата, но тя трябваше да бъде наясно как протича продажбата на едно предприятие, което доставя услуги на 3 млн. жители", посочи Рамадан Аталай.


Той изрази опасенията си, че е налице тенденция на напускане на страната от стратегически инвеститори, какъвто е ЧЕЗ: "Проблемът тук не е на кого ЧЕЗ продава бизнеса си, а защо чуждият бизнес и инвеститорите напускат България", каза Рамадан Аталай.


Той категорично подкрепи енергийния министър Теменужка Петкова, която обяви за балансиран и компетентен министър. Рамадан Аталай намекна, че в атаката срещу нея прозират и работодатели, прицелени в заемане на позиции в енергетиката, за да си гарантират евтин ток. "Работодателите бяха против министър Теменужка Петкова, те подтикваха една част от ГЕРБ да искат оставката на госпожа Теменужка Петкова, защото опитват да се настанят в енергетиката, за да получават по-евтин ток отколкото в момента", каза Аталай.


"На България наистина е необходим патриотизъм и патриотични сили, но не тези като Валери Симеонов", допълни Аталай.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 14:26 · 12.03.2018
И др.Импексова вече е против държавата да се намесва, за това се умълча и цяла седмица е като пръднала.
Потребител · 07:52 · 12.03.2018
ЕТЕРГИЙНИЯ СЕКТОР СТАВА ЗА ОБРЪЧ
НА ДРУЖЕСТВОТО ЗА ПАРИ И САБОТАЖ...
Потребител · 22:28 · 11.03.2018
Н
Потребител · 20:02 · 11.03.2018
Разберете си с родителите си-БКП-БСП-не искат държавата да вземе дружеството,вие-не-орел раек и щука ли сте.
Потребител · 19:53 · 11.03.2018
Най-лесното решение,особено за некомпетенни хора,е държавата да се откаже от всичко.Но в добре организирани цивилизовани държави /Франция,Израел и много др;/ управлението на енергетика позволява и управление и стимулиране за развитие на цялата икономика.
Потребител · 11:21 · 13.03.2018
@Потребител Когато една държава я откажат от всичко, това означава, че е поробена от друга държава, разполагаща със всичко.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент