Рамадан Аталай: Държавата няма работа в ЧЕЗ

Теменужка Петкова е балансиран министър и я подкрепям, заяви депутатът от ДПС

Рамадан Аталай: Държавата няма работа в ЧЕЗ | StandartNews.com

В политиката винаги се казва, че случайността помага на подготвения. И ако в правителството бяха подготвени за тази продажба на ЧЕЗ, сигурен съм, че тези скандали нямаше така да бъдат продуцирани. Така обобщи скандалите около сделката за ЧЕЗ депутатът от ДПС Рамадан Аталай пред "Канал 3".

"Случайно да си спомняте, че когато ЕОN си продаде предприятието на "Енерго Про", някъде в страната да имаше тогава протести? И тогава ли не се е знаело как и по какъв начин ЕОN продава акциите си", припомни Аталай.

Той изтъкна, че проблемът е "неадекватното поведение на премиера и на всички по веригата", след като всички разузнавателни институции обявиха, че са знаели за готвената продажба. "За мен щом като ДАНС, ДАР и всички други институции в държавата знаят - те казаха, че са проследили информацията, че от 2015 г. е подготвено това. И какво правим? Защо трябваше някой да излезе и да пита "държавата ще вземе ли участие".

Значи държавата знае, и така стигаме до едноличното решение на министър-председателя, поискал оставката на министъра на енергетиката. Това беше искрицата, от която започна да се създава недоверие в търговските взаимоотношения между двете фирми", припомни хронологията Рамадан Аталай.

Експертът бе категоричен, че "държавата няма никаква работа в нито едно от дружествата, но тя трябваше да бъде наясно как протича продажбата на едно предприятие, което доставя услуги на 3 млн. жители", посочи Рамадан Аталай.

Той изрази опасенията си, че е налице тенденция на напускане на страната от стратегически инвеститори, какъвто е ЧЕЗ: "Проблемът тук не е на кого ЧЕЗ продава бизнеса си, а защо чуждият бизнес и инвеститорите напускат България", каза Рамадан Аталай.

Той категорично подкрепи енергийния министър Теменужка Петкова, която обяви за балансиран и компетентен министър. Рамадан Аталай намекна, че в атаката срещу нея прозират и работодатели, прицелени в заемане на позиции в енергетиката, за да си гарантират евтин ток. "Работодателите бяха против министър Теменужка Петкова, те подтикваха една част от ГЕРБ да искат оставката на госпожа Теменужка Петкова, защото опитват да се настанят в енергетиката, за да получават по-евтин ток отколкото в момента", каза Аталай.

"На България наистина е необходим патриотизъм и патриотични сили, но не тези като Валери Симеонов", допълни Аталай.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай