Радев към партиите: Забравете предизборната риторика

Нови избори ще имат негативен ефект, смята президентът

Радев към партиите: Забравете предизборната риторика | StandartNews.com

Парламентарно представените политически сили трябва да изоставят предизборната реторика и да се съсредоточат върху разрешаването на важните за българското общество проблеми. За това е призовал Румен Радев по време на консултациите, които проведе днес. Президентът разговаря последователно с представителите на "Воля", "ДПС" и "Обединени патриоти". Утре му предстоят срещи с БСП и ГЕРБ. 

Според държавният глава най-важните въпроси са постигането на икономически ръст и повишаване на доходите, преодоляване на демографската криза, гарантирането на повече сигурност за гражданите, както и предстоящото Българско председателство на Съвета на ЕС. 

По време на срещите си с политическите сили държавният глава подчерта, че в президентската институция управленски коалиции няма да бъдат договаряни обявиха от пресслужбата на Дондуков 2. „Това е задача на партиите. Българското общество е изправено пред много проблеми и очаква сформирането на стабилно парламентарно мнозинство и правителство", каза Румен Радев. Държавният глава беше категоричен, че провеждането на нови парламентарни избори в този момент ще има негативен ефект за страната и народа и призова политическите сили да се стремят към консенсус и обединяващи решения за създаване на работеща управленска коалиция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай