Протестъри ще излязат пред министерския съвет в подкрепа на Десислава Иванчева

Снимка: БГНЕС архив

Протестъри ще излязат пред министерския съвет в подкрепа на Десислава Иванчева | StandartNews.com

Приятели и привърженици на разследваната за корупция кметица на софийския район Младост Десислава Иванчева се събират днес на протест пред Министерския съвет. Той е в подкрепа, освен на Иванчева, и на заместничката ѝ Биляна Петрова.

Събитието се организира в социалната мрежа "Фейсбук". Организацията върви през профила на самата Иванчева в мрежата. Именно там беше публикувано преди време и видеото от приемането в болницата на отстранената от поста ѝ кметица на "Младост". На него се вижда как тя влиза в лечебно заведение с белезници на ръцете и краката. След острата обществена реакция за унижаващото достойнството й конвоиране Министерството на правосъдието обяви, че правилата ще се променят, а още преди това да се случи, Десислава Иванчева напусна болницата без окови.

"Свобода за Иванчева и Петрова! Независимо разследване на Организираната престъпна група" е насловът на протеста. За част от нея привържениците на Десислава Иванчева и Биляна Петрова сочат висши прокурори и представители на държавата, както и ключови свидетели по корупционната афера в "Младост", включително и третият обвиняем - бившият районен кмет Петко Дюлгеров, който според прокуратурата е посредничил между Иванчева и Петрова в изнудването на предприемача Александър Ваклин - да си получи разрешителното за строеж - срещу половин милион евро.

Сред исканията на организаторите са незабавно освобождаване на Иванчева и Петрова и оставка на правителството.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай