Президентът Радев: Случаят с убийството в Русе разкри огромния дефицит на доверие

Президентът Радев: Случаят с убийството в Русе разкри огромния дефицит на доверие  | StandartNews.com

Президентът Румен Радев е на мнение, че случаят с убийството на Виктория Маринова в Русе е разкрил огромния дефицит на доверие в нашите институции.

Той изказа най-искрени съболезнования на семейството на Виктория Маринова. „Емоциите в такива случаи не са най-добрият съветник. Разбирам, че от всяка несправедливост боли, всяка несправедливост, разбира се, е повод за възмущение. Но този случай разкри огромния дефицит на доверие в нашите институции както вътре в страната, така и навън. Разкри също така и двойния аршин, с който се измерва стойността на човешкия живот", посочи държавният глава.

„Очаквам органите на реда и съдът да покажат не само на българските граждани, но и на нашите партньори, да покажат на света, че такива престъпления в България се разкриват ефективно и се наказват с най-голямата строгост на закона", категоричен беше Радев.

Внасянето на един вот на недоверие в парламента невинаги означава основна цел сваляне на правителството, отбеляза още президентът. Според него е важно да има дебат по обществено значими теми.

Той присъства на тържествата по повод 150 години град Троян.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай