11:35 ч.

13.03.18

2 мин.

0

27

0

Президентът: Патриарх Кирил беше въвлечен в политическа режисура

от редактор |

Президентът: Патриарх Кирил беше въвлечен в политическа режисура

Посрещнахме го като духовно лице, той реши да си тръгне като политик, заяви Радев


Посрещнахме негово светейшество патриарх Кирил като духовен водач, той избра да си тръгне като политик. Това каза пред журналисти в Пловдив президентът Румен Радев във връзка със срещата си с руския патриарх.


„Аз съм не само президент, аз съм и християнин, затова не вярвам, че неговата цел е била да всее разкол между нашите народи", каза президентът. По думите му остава въпросът кой се опита да похити общият ни празник за нашето освобождение и да го превърне в повод за разделение и кой експлоатира кризата в нашите отношения.


„Твърдо мога да кажа, че нашата признателност към Русия е тази на свободни хора, които помнят и уважават своята история, но нашата благодарност не е за сметка на нашето достойнство", добави Румен Радев. По думите му той е отстоял твърдо и ясно тази позиция и по категоричен начин пред българския патриарх и уважавани български митрополити, които са били на срещата.


„Като президент няма да ставам заложник на емоциите, а ще работя за възраждането на българо-руските отношения, които други съсипваха в продължение на години и продължават да го правят. Затова предпочитам от тази среща и от това посещение да запазя спомена за хилядите българи на Шипка и за съслужението за нашето Освобождение", коментира Румен Радев.


Попитан кого има предвид, когато казва, че някои се опитват да съсипват отношенията ни с Русия, Радев отговори, че истерични политикани, демогози и платени анализатори има и в Русия, и в България. „Има среди, които наистина експлоатират кризата в нашите отношения и нямат интерес тя да бъде преодоляна", добави президентът.


„Тук става въпрос за политическа режисура и вярвам, че руският патриарх е бил въвлечен в нея, но аз съм убеден, че Москва ще осмисли случилото се", посочи президентът Румен Радев.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 22:46 · 13.03.2018
Плeвнeлиeв ако бeшe на пост дирeктно щeшe да го хванe за ухото и по наи любeзeн начин да му e показал вратата.
Потребител · 21:37 · 13.03.2018
Като журналисти са ви учили, когато говорите да запазвате спокойствие, да не защитавате кауза, дори ако тя е вярна, с пяна на уста и ядосани да не хвърляте, боже опази , слюнки във всички посоки. Това обяснете на колегата си. Защото той вчера се държеше като един малък Валерко без да прецени, че с това си поведение срами не само себе си, а и БНТ. Все пак тя все още се смята за Национална телевизия.
Потребител · 21:34 · 13.03.2018
Към написалите декларацията в защита на Г.Благоев: Предполагам, че някои от вас са гледали вчера вашия колега и не са останали доволни от поведението му. По време на образованието ви преподавателите са ви учили да се държите прилично, да не влизате в ожесточени спорове, които няма да ви донесат нищо полезно, да не прекъсвате непрекъснато опонентите си. Когато говорите да запазвате спокойствие и да не преминавате към речитатив, да не защитавате кауза, дори ако тя е вярна, с пяна на уста и да не хвърляте слюнки във всички посоки.
Потребител · 20:39 · 13.03.2018
На мястото на Радeв ако бeшe Жeлeв , 100 пъти щeшe да изгони патриарха.
Потребител · 20:05 · 13.03.2018
ИСТИНАТА СИ Е ИСТИНА,КАКТО И ЗАСЛУГИТЕ НЕ МОГАТ ДА БЪДАТ ЗАЛИ4ЕНИ,А ИНТЕРЕСИТЕ СИ ОСТАВАТ,КАТО РАЗДЕЛИТЕЛНАТА ЛИНИЯ Е МНОГО ТЪНКА.НАИ-ГОЛЕМИТЕ ЗАСЛУГИ ТУК СА ЗА ЗАГИНАЛИТЕ И ЗА ВСИ4КИ У4АСТНИCИ,КАТО БИ МОГЛО ДА СЕ УПОМЕНЕ 4ИСЛОТО НА ОТДЕЛНИТЕ У4АСТНИCИ -ПО НАCИИ.,А ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ Е ПРАВ .
Потребител · 16:13 · 13.03.2018
Ами то Лeвски им разбрал намeрeниeто ощe тогава, нe напразно казва ,, Тоз които ни освободи тои щe ни пороби ,,мина 150 години българина нe можа да сe събуди. Патриарха идва да дава уроци на Прeзидeнта и в нeгово лицe на цяла България. Да нe стъпва вeчe на българска зeмя.
Потребител · 17:26 · 13.03.2018
@Потребител Не виждам да сме поробени от Русия. А и никога не сме били. Но жалкото и окаяно положение в което се намираме дължим до голяма степен на САЩ и ЕС. Но вие рософобите сте подвили опашките си пред Запада като помиярчета, нищо че на тях далжим Берлинския договор.
Потребител · 15:44 · 13.03.2018
Петър Дънов (Беинса Дуно)-"Призвание към народа ми –български синове на семейството славянско:Това Ме принуди да сляза от горе помежду ви, да се застъпя изново да изгладя и премахна адската омраза с братския вам род, който е положил за вази безброй человечески жертви; той е свята Русия, на която Бог е отредил велико бъдеще, да изпълни волята Му, за ваша слава и славата на Неговото Царство."
Потребител · 16:07 · 13.03.2018
@Потребител Дънооов , българитe нe са славяни,стига си писал eдни и същи глупости. От горe как слизаш ти ангeл ли си.?
Потребител · 16:49 · 13.03.2018
@Потребител Паисии Хилендарски -"От целия славянски род най-славни са били българите, първо те са се нарекли царе, първо те са имали патриарх, първо те са се кръстили, най-много земя те завладели. Така от целия славянски род били най-силни и най-почитани...”
Потребител · 17:19 · 13.03.2018
@Потребител А какъв език говориме, според не е славянски? Болшинството от нас са със славянски корени. Няма народ 100 % генетично чист.
Потребител · 18:27 · 13.03.2018
@Потребител Още баба Ванга беше казала, че ще дойде време и всички ще говорят за българите. Всичко започва от трако-българите. Славни българи - славяни е едно от по-късните им наименования. Великите сили не им се признава това по понятни причини, но истината ще излезе наяве. И преди 200 години полящите също са писали на старобългарски (църковно-славянски). Добре е човек да знае кой е и накъде отива ...
Потребител · 15:15 · 13.03.2018
Нe искам аз такава литургия,
обижда прeзидeнта ако щe да e свeтия
руски патриарх нe управлява България!
Потребител · 15:00 · 13.03.2018
москва е осмислила отдавна отношението си и БОТЕВ И ЛЕВСКИ са руска работа да не говорим и за по ново време като последователя на ЛЕВСКИ ЧЕ ГЕВАРА защото в бг последователи няма нищо добро не ни чака със русофилистиците които следват желанията на катето ВЕЛИКА и путин дето и той чака да му дойде нещо според сърбежите от ВЕЛИКО МЕСТО
Потребител · 14:11 · 13.03.2018
Вън от Родината руски пияндурници и български мекерета русофили!!!
Потребител · 12:42 · 13.03.2018
Нашите пионки пак се излагат, и Радев най-много - благодарят само на страните от ЕС и НАТО, е и Украйна (сащо про Западна). По това време в руската армия е имало и арменци, и осетинци, и чуваши ..... Но нали са про руски настроени, те не заслужават нашата благодарност и признателност! Жалки душици.
Потребител · 12:34 · 13.03.2018
Представете си че Вие и близките ви се притечете на помощ на човек, нападнат от много по-силен противник. Представете си че докато сте го защитавали сте загубили сина си. А сега, че след известно време този човек нагло ви казва " Ти пък какво си направил за мен!"
Как се чувствате? Така се чувства патриарх Кирил, така се чувства цяла Русия. За нашата свобода са загинали над 100 000 руснаци!
BarakBaghdadi · 14:01 · 13.03.2018
@Потребител Няма добра имерия. Докато совобождава едни, мачка други. И да, по-добре да благодарим на загиналите войници по етноси, от колкото да балгодарим на Руската Империя като цяло...защото има много спорни моменти.
Потребител · 14:46 · 13.03.2018
@BarakBaghdadi Няма човек или държава, която да е добра за всички. Бъди личност, защитавай принципите и интересите си и няма да повярваш колко врагове ще си навъдиш. За нас Русия е била добра и аз сам на нейна страна. На нас САЩ, Великобритания, Германия ни носат само беди, затова не ги харесвам, нищо че за други може да са добри
amed efendi · 14:57 · 13.03.2018
@BarakBaghdadi Напълно си прав, заптиeто амeд eфeнди мисли като тeбe Барак паша, това e да защитаваш интeрeситe на България. Поздравявам тe.
BarakBaghdadi · 21:32 · 13.03.2018
@amed efendi Винаги!
Потребител · 12:21 · 13.03.2018
NATO-вска пионка, но за съжаление най - малкото зло. Типично в стила на САЩ и ЕС който подкрепят ИД ( по голямата част от въоражението на терористите е произведено в България, изнесено в САЩ и Саудитска Арабия и оттам доставено на терористите. И трите звена в схемата прекравно знаят какво правят. Радев сащо! Доклад на Амнести Интернатионал.) но обвиняват Русия в разпалване на конфликта.
Радев прекрасно знае, че България под давлението на САЩ и ЕС се стреми да обезличи заслугите на Русия и медиите бълватат гадости по неин адрес, но обвиняша Русия!
Потребител · 11:42 · 13.03.2018
Руски гъзолизец!
BarakBaghdadi · 11:53 · 13.03.2018
@Потребител Турски манаф ибрикчия!
amed efendi · 12:17 · 13.03.2018
@BarakBaghdadi Барак паша,нeдeи да обиждаш хората.
BarakBaghdadi · 12:28 · 13.03.2018
@amed efendi Гниди са това, не хора! Млако са свесните тук, като теб Амед Ефенди
amed efendi · 13:22 · 13.03.2018
@BarakBaghdadi Заптиeто амeд eфeнди ти благодари за добритe думи Барак паша. Да си жив и здрав.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент