16:20 ч.

14.09.18

1 мин.

0

4

0

Президент и премиер заедно решили кой ще ръководи делегацията за сесията на ООН

от редактори |

Президент и премиер заедно решили кой ще ръководи делегацията за сесията на ООН

Кой ще ръководи българската делегация за сесията на Общото събрание на ООН било договорено между кабинетите на президента и премиера. Това увери медиите в парламента вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева. Тази година това ще е премиерът Бойко Борисов.


Според правилата на ООН е възможно страната да се представлява от държавен или правителствен ръководител или от министъра на външните работи, те могат и да се ротират в зависимост от темите, добави тя. Така че по думите й с оглед на българското европредседателство, глобалните теми, преценката е била, че е добре тази година министър-председателят да представлява страната ни в ООН.


В никакъв случай не говорим за някакви спекулации, които се чуват, подчерта Захариева. И добави, че миналата година делегацията е водена от държавния глава.


Президентът Радев знае за това, посочи външният министър. Имало е писма между двата кабинета, среща между кабинетите на президента и на премиера.


По принцип, смята вицепремиерът, комуникацията винаги, ако има някакъв проблем, би трябвало да се подобрява. Аз мисля, че комуникация между институциите има, сигурно винаги има какво да се подобрява, но това е двустранен процес, не може само да е от страна на премиер към президент например, би трябвало да е в двете посоки, коментира Екатерина Захариева.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 10:28 · 17.09.2018
Тук си прав,
когато става въпрос за просия и молитви Цвъки и ББ са номер едно,
досега неса пропуснали МОЛИТВЕНА закуска в САШШШШШ и като се наведат, та чак до земята.
А ако става въпрос за защита на националните интереси - тогава разбира се избора е РАДЕВ - само Радев !!!
Потребител · 00:51 · 16.09.2018
ПО ГОЛЯМА ЛЪЖКИНЯ ОТ ТАЯ ГРОЗОТИЯ НЯМА
Потребител · 19:38 · 15.09.2018
КАЗВАШ БОЙКО ПРОСЯКА, А.? Е ДА ТОЙ ИМА 10 Г. ОПИТ КАТО ПРОСЯК ТУ В БРЮКСЕЛ ПРИ ПИЯНИЦАТА И БАБАТА, ТУ ПРИ ЕРДО
Потребител · 05:39 · 15.09.2018
Явно на Радев още са му насТрани гащите от последната среща на НАТО. Тогава стоеше доста представително, не мислите ли. По-добре Бойко да се нагърби с просията за БГ армията...
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент