Премиерът: Щом варненци искат пристанище, ще им го направим

Премиерът: Щом варненци искат пристанище, ще им го направим | StandartNews.com

Ако варненци искат, ще се направи рибарско пристанище, както направихме на много други места като в Поморие и Созопол. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов във Варна. Премиерът инспектира строителните и ремонтни работи на бул. „Васил Левски" в града. Той отбеляза, че става дума за изключително сложно съоръжение и подчерта, че е важно да се строи качествено. Борисов добави, че ще бъде изграден и паркинг до парка-музей „Владислав Варненчик".

Борисов каза, че от военното поделение до първите камъни е обрасло и там няма плаж. По думите му този участък трябва да се развие, както е направено на много места по Черноморието. Тази зона сега е увредена, това е змиярник, не става въпрос изобщо за плажа, заяви Борисов. Той допълни, че в района няма да има хотел, а хладилни камери за съхранение на рибата.

Премиерът уточни, че изграденото рибарско пристанище ще е на община Варна. Борисов коментира още, че свободната зона около Морската гара ще бъде отворена още и ще бъде изместен тежкият трафик към пристанището, за да не се редят зърновози.

Варненският и Великопреславски митрополит Йоан благодари на премиера за помощта от 300 000 лева за строящия се храм "Св. прмчк. Прокопий Варненски", както и за отпуснатите 200 000 лева за ремонта на покрива на Катедралния храм "Успение Богородично" в града. Премиерът разговаря и с представители на футболния клуб Спартак 1918 и деца от школата на отбора.

По време на визитата си във Варна Борисов бе придружаван от финансовия министър Владислав Горанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай