Премиерът: Над 200 училища в цялата страна се ремонтират основно

Премиерът: Над 200 училища в цялата страна се ремонтират основно | StandartNews.com

Повече от 200 училища в цялата страна се ремонтират основно. Едновременно с пътищата мислим и за поколенията - да бъдат добре образовани, здрави и силни, заяви министър-председателят Бойко Борисов в Търговище. Премиерът е инспектирал ремонтните дейности на ОУ "Христо Ботев". Обектът се изпълнява по финансиран от Оперативна програма "Региони в растеж" проект за обновяване на образователна инфраструктура.

Премиерът е изтъкнал, че в момента се работи по училища, които не са ремонтирани, откакто са построени, строят се и детски градини. "Усещам голям подем в хората, които виждат, че се полагат големи усилия по тези теми", е добавил Борисов.

Министър-председателят е отбелязал и подкрепата, която държавата е осигурила за ремонта на тренировъчния спортен комплекс в Търговище. Целево са били отпуснати 850 000 лева. Сградата е строена в периода 1968 - 1975 г. и досега не е правен основен ремонт. В нея тренират над 450 деца и младежи.

Попитан от медиите кое е предизвикателството пред правителството в момента, премиерът е отбелязал: "Опозицията най-малко ни притеснява, защото им давахме на няколко пъти властта, видяхме колко могат. Това упражнение го минахме два пъти, не виждам смисъл да се прави пак." Борисов е обърнал внимание на ситуацията в съседни на България страни. "Ако имаме глави на раменете си, като политическа класа, като институции, трябва да сме много единни и да използваме това време България да изпревари всички в региона. Това и правим", е казал министър-председателят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай