Председателят на АЛДЕ: Западна Европа трябва да се учи от посланието на Ахмед Доган

Председателят на АЛДЕ: Западна Европа трябва да се учи от посланието на Ахмед Доган | StandartNews.com

Мисля, че положителното послание на Ахмед Доган е нещо, от което ние в Западна Европа можем да се учим, обяви председателят на АЛДЕ Ханс ван Баален след срещата си с Мустафа Карадайъ в Народното събрание. 

Много мои колеги обичат да поучават своите колеги от Централна и Източна Европа. Което им прави чест, защото ние всички сме европейци и трябва да се учим едни други. Мисля, че посланието на Ахмед Доган е, че по-скоро всички сме граждани, независимо каква религия имаме, какъв език говорим и откъде идваме. Мисля, че това е нещо, което действително може да е поучително за Западна Европа, това послание и този подход, допълни той.

Европа трябва да бъде оформяна от демократични партии - партии от центъра, от център-дясно, център-ляво, но няма място за краен национализъм в Европа, категоричен бе той. Според него ДПС е стабилен демокрачен фактор в родната политика. 

Разчитам на едно демократично и приобщаващо председателство от страна на България. В цяла Европа има примери, че не трябва да се включват екстремистките партии в управлението. Така е в Европа, Холандия, Германия, Франция, допълни Ван Баален. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай