10:30 ч.

16.07.17

1 мин.

0

5

0

Председателството на СЕ не е сграда, отсече Захариева

от редактор |

Председателството на СЕ не е сграда, отсече Захариева

Европредседателството не е сгради,то преди всичко е послания и уменията на България да постига баланс, съгласие, консенсус и солидарност между европейските държави. Това каза вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева в  Нова телевизия за казуса с НДК.  Захариева обясни, че след като се каже, че има натиск да се подписват договори, трябва да се каже от кого е осъществяван този натиск.


Като си казал „А", кажи и „Б", заяви министърът. По думите й е важно да се установи дали е имало злоупотреби или не, защото това ще спре тази тема. По думите й още от преди казуса с НДК в публичното пространство се е говорело колко ще струва, какви мерки за сигурност ще се предприемат за българското председателство. „В същото време нямаше толкова много дебат по целите, които си поставяме, по приоритета на председателството", коментира Захариева. Министърът на външните работи увери българите, че страната ни почти изцяло е готова с програмата. „Разбира се, тя ще бъде финализирана в края на годината", коментира тя и уточни, че това не е заради закъснение, а защото така вървят председателствата. Захариева посочи, че страната ни има целите и приоритетите, както и екипите за него.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 10:13 · 17.07.2017
Тия думи за сградата да не ги е преписала от Мария Габриел?
Потребител · 10:38 · 17.07.2017
@Потребител Мария Габриел: Председателството на ЕС не е сграда
от редактор
Копирано от standartnews.com
Потребител · 12:05 · 16.07.2017
Какво им пука на брюкселските зелки за някакво си НДК !!! За тия измислени законотворци е важно, като дойдат на територията Булгаристан, да има хотел, пиене, хапване и нещо друго по тънката част, и така цели 6 месеца!!!! Приоритетите на ЕвроГеЙския Съюз, отдавна са решени какви да са, нашите КАЛИНКИ, се опитват да ни внушат, че имаме някаква дума в цялата схема? Важно е мотото на трите "К" по герберски!!! „Крадене, Крадене и пак Крадене“, с преориентиране към - Кой, Колко и Как ???!!!
Потребител · 12:00 · 16.07.2017
"Европредседателството не е сгради..." - как ще се приеме провеждането на събития свързани с Европредседателството в сграда свързана с голям корупционен скандал ? ГЕРБ доста се окака и доста гьонсурати се навъдиха в тази "партия" !!!
Потребител · 11:45 · 16.07.2017
Г-жо Захориева, злоупотреби има когато не си приятел на министъра и прокурора, като си приятел може да си правиш каквото искаш престъпрно! Кой го беше казал наскоро - "Бой по корупцията и атака на еврозоната"!
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент