13:55 ч.

14.01.18

1 мин.

0

3

0

ПРАВО В ОЧИТЕ! Боил Банов: Мнението на Карима Дели за клипа е некомпетентно

от редактор |

ПРАВО В ОЧИТЕ! Боил Банов: Мнението на Карима Дели за клипа е некомпетентно

Коментарът на френската евродепутатка Карима Дели за клипа на българското европредседателство не е компетентен, смята министърът на културата Боил Банов. В интервю за Би Ти Ви той заяви, че е нелепо да се говори за сексистки намек в рекламното видео на страната.


В петък евродепутатът от групата на "Зелените" Дели поиска свалянето на клипа заради една от откриващите фрази в него - че в България "понякога "не" може да значи "да". Авторите на клипа визират прословутия навик на "обратно кимане", характерен за България, но на запад тя се асоциира със сексуалния тормоз, в момента на фокус чрез кампанията #Me too. "Не" значи "не" е един от нейните девизи.


"Противно на това, което се твърди в официалния клип на Съвета на ЕС, чието председателство България поема този месец: "не" никога не означава "да". Основно правило за съгласието и уважението към жените. Настоявам клипът да бъде свален", написа Дели в "Туитър".


"Бих приел тези критики, ако след като слязат от влака той я хване за косата и я засили към всички тия красоти, за да ги гледа и тя вече, ще не ще, започва да ги възприема", заяви министърът на културата. "Не знам как да се изразя, некомпетентно е това мнение."


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 03:32 · 15.01.2018
Алжирката, родена във Франция ("французойката") в 13-детно семейство се чуди за кое да се заяде.
Потребител · 03:28 · 15.01.2018
Търсене под вола на теле!
Потребител · 18:59 · 14.01.2018
Това е непознаване на чужда култура.При Българи и Гърци кимането с глава има противоположно значение.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент