08:45 ч.

08.08.17

2 мин.

0

23

0

Посланикът на САЩ: Не ви залъгвам, визите за България няма да паднат скоро

от редактор |

Посланикът на САЩ: Не ви залъгвам, визите за България няма да паднат скоро

Не се притеснявам от политиката, която води новият президент Доналд Тръмп, защото и той, както другите президенти, подкрепя демокрацията в България.


Това заяви посланикът на САЩ Ерик Рубин пред Нова тв.


По отношение на ограниченията за зелените карти засега това е само законопроект, който ще се обсъди през есента. Това не е начин да кажем "не" на тези емигранти, които не искаме, обясни той.


В САЩ има около един милион българи и ви уверявам, че ние харесваме българите, допълни Рубин.


САЩ подкрепят съдебната система в България, но ние не се опитваме да "побутнем" съдебната реформа. Ние подкрепяме усилията на неправителствените организации, които дават съвети, заяви той.


Но човек, който носи фланелка с надпис "СССР", не вярвам, чеможе да промени България. Не ме притеснява, че българите отново се обръщат към Русия, защото евроатлантическият път на България е безспорен, уточни Рубин. А за ппреговорите за нов исамолети в българската армия допълни: Моята работа не е да ви агитирам да купите Ф16, а да си смените старото руско въоръжение.


Ако зависеше от мен, щях веднага да махна визите, защото знам, че това е важно за българите. Но ние си имаме закони, които регламентират кога да паднат визите за България. Засега тя не изпълнява критериите, обясни той, като се позова на високия процент нелегални българи в Щатите и  съответно на високия процент отказани визи.


Не искам да ви залъгвам, че визите ще паднат скоро, заключи Рубин по най-важния за нас въпрос.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 21:16 · 08.08.2017
Пак пускаитe малоумнитe си рeклами по тeлeвизиата, нeщастни кравари!!!!
Потребител · 17:11 · 08.08.2017
Nai posle istinata. Nikoga sa bslgari visi do usa tova da pristelite usa na bg hahaha
Потребител · 16:23 · 08.08.2017
Кои e тои та да ни учи? Пeрсона ном грата вeднага! Само колониална страна като нашата можe да турпи такива!
Потребител · 13:29 · 08.08.2017
Големо важно !
Потребител · 13:12 · 08.08.2017
Сега е ред на българите да настояват американците, които ристигат в Българияда са с наши визи. Нали трябвада има равноправни отношения?
Потребител · 12:56 · 08.08.2017
Що мърморите , бе ? Честно ви го казва тов. Рубин. Той и бай Пардю са от малкото точни амбасадори на белия брат в София!!! Мислите, че им е лесно и на Сащисаните Анални Щати? Над 70 % от популацията в колонията е с уважение към Русия, а от Губернатор Ерик Рубин, Държавният департамент иска затягане на кордона около Русия !!! И как ще стане тая работа в БАНДУСТАН ???
Потребител · 12:55 · 08.08.2017
БАНДУСТАН, прилича на проститутка на която и е платено, а тя си мечтае клиента(големият бял брат) и да я обича, а и продължава да изгаря от любоФ !!!! Като си се продал, и то безплатно, да подсмърчаш, че не те уважават след сеанса е смешно и жалко !!! Сащисаните Анални Щати, се отнасят и с белите негри( булгаристанците), като с черните!!!! Поздрави за аборигените от популацията по тези места !!! Вечно ваш и с уважение, Генарал Губернатор Ерик Рубин !!!
123 · 10:30 · 08.08.2017
Докато не се оправим с мафията, ще гледаме безвизовия режим през крив макарон. Никой в щатите не иска да позволи лесен достъп на бандюги до страната им. Те си имат достатъчно собствени, не им трябват и чужди.
XXX · 10:34 · 08.08.2017
@123 Можеш да идеш до Балтимор, там тая седмица има примирие, никой не убива никого на улицата.....освен ченгетата, те стрелят на месо по всеки, който се почеши по топките

Murder rate in one city is so bad a mother has begged ‘nobody kill anybody’ for a weekend
http://metro.co.uk/2017/07/19/nobody-kill-anybody-city-desperately-calls-for-murder-free-weekend-6790982/
BarakBaghdadi · 10:39 · 08.08.2017
@123 Нашите улици са по-безопасни от американските. Нашите, ченгета спят и се накатават по патрулките и са по-безопасни от американските. Въобще не става дума за нашата мизерна престъпност, политически са нещата, също като за Шенген....
123 · 12:05 · 08.08.2017
@BarakBaghdadi Е, да де, политически са нещата, щото повечето от българските политици подкрепят мафията или направо са си част от нея... т.е. това се превръща в държавна политика. Тук има и силна руска връзка.... но това е дълга тема. И аз не пиша толкова за уличната престъпност по гетата, а за едрите риби....
BarakBaghdadi · 12:19 · 08.08.2017
@123 Да, в щатите няма едра корупция и мафия, лобизъм и пр. Там даже има и "силна руска връзка", хаха

Тия неща са измислени там, ние имаме много хляб да ядем докато ги стигнем по корупция. Просто в САЩ няма независима преса и много малко се пише за това.
BarakBaghdadi · 12:37 · 08.08.2017
@123 Преди да си се направил, че не занеш за какво става дума:
75% in U.S. See Widespread Government Corruption
http://www.gallup.com/poll/185759/widespread-government-corruption.aspx

Мога да ти дам множество примери за "легална" корупция, да те просто си я легаризират, ей така се работи.

Хилари взима но $200к на час, Обама $400....
BarakBaghdadi · 12:39 · 08.08.2017
@123 Обаче бай ти Ганя, си мисли, че той е измислил корупцията :-)
123 · 13:47 · 08.08.2017
@BarakBaghdadi Разликата е, че там държавата си има мафия, а тук мафията си има държава. Там каквато и едра престъпност да има, тя се контролира в една или друга степен. И пак казвам, че там си имат достатъчно престъпност, за да си внасят от вън. Не че няма начин да се проникне и с визов режим, но това създава трудности.
BarakBaghdadi · 14:13 · 08.08.2017
@123 Разликата е, че там държавата си има мафия, а тук мафията си има държава - изтъркано клише

Аз пък не мисля, че нашата престъпност е тръгнала да се изнася на там, но както и да е...

САЩ е съзадена от имигранти и се развива от имиграцията. Засмукват мозъци от цял свят, може и да попадне някой боклук, но на фона на останалото е нищо. Бизнесът ще пропищи рано или късно, или това е поредното театро на Тръмп.
123 · 14:25 · 08.08.2017
@BarakBaghdadi Може да е клише, но е вярно. Че има театро - има, но има и политически съображения. Според мен визите ще паднат, когато САЩ и Русия си подобрят отношенията, което не се очертава да е скоро... За САЩ наистина емигрантите и мозъците от чужбина имат голямо значение, но която и да е друга държава, струва ми се, би се радвала да привлече мозъци от чужбина. Въпрос на възможности - просто другите нямат възможностите на САЩ да привличат специалисти от чужбина, не че не искат.
BarakBaghdadi · 14:41 · 08.08.2017
@123 Не мисля, че нашите визи имат нещо общо с отношенията САЩ-Русия. Не ни дават визи, защото така имат коз, с който ни държат под чехъл. Ние сме смотани и без самочувствие и се оставяме сульо и пульо да си позволява да ни дава съвети, без да сме искали това. Да вземат да си оправят собствената "демокрация" и всичко, което омазаха по света, пък тогава....
123 · 15:17 · 08.08.2017
@BarakBaghdadi Да, българските политици действат без самочувствие и далновидност, което е проблем на политическата ни класа, а и на всички нас. Просто другите се възползват от готовността на политиците ни да се поддават на внушения и манипулации и да се продават евтино. Поради ред исторически, културни, политически и икономически причини ние нямаме добър политически елит (с малки изключения)- национално отговорен, подготвен и далновиден. В резултат много външни сили успяват да манипулират управлението и икономиката ни.
BarakBaghdadi · 15:27 · 08.08.2017
@123 Да, за съжаление мога само да се съглася. Българската индустрия беше нарочно съсипана, сега немски, френски и пр. фирми нямат конкуренция у нас и ние купуваме от тях, вместо да изнасяме. Заради лизаческа външна политика, губим традиционният руски пазар....и какво получаваме за това? Говорят ни като на бананова република....
Потребител · 09:53 · 08.08.2017
АЗ ПЪК ЖАДУВАХ ДА ХРУПАМ ГМО ЦАРЕВИЦА. МАК ДОГ СЪС МЕСО С ХОРМОНИ. И ПО УЛИЦИТЕ ВМЕСТО ХОРА СВИНИ ДА ГЛЕДАМ.
Потребител · 09:41 · 08.08.2017
То пък ние като сме се затичали към САЩ .... Отдавна мина времето когато средностатистическия българин се интересуваще от САЩ и искаше да отиде там. Вече ни интересува да сме добре устроени в България, а да пътуваме предпочитаме там съдето не ни тормозят с визи.
BarakBaghdadi · 09:37 · 08.08.2017
ние не се опитваме да "побутнем".....дааа, така "побутнахте" Садам, Кадафи, Асад...мерси от такова "побутване", по-добре ръцете далеч


да си смените старото руско въоръжение......на талибаните в Сирия наляхте милиарди, а на нас кОр? На Израел всяка година наливате милиарди в оръжие, а на нас кОр? Като сме торкова готини продайте ни някоя Фка на разумна цена? Колко ще са 5 стари Фки? Все пак ние сме ви най-големите ви лизачи в Европа, след Украинците и Поляците....
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент