Пламен Манушев: Всички сме виновни за състоянието на армията

Пламен Манушев: Всички сме виновни за състоянието на армията | StandartNews.com

Казвам го с болка, да се смирим малко, защото всички сме виновни за състоянието на Въоръжените сили, макар и не персонално. Наистина съм „за" консенсус между всички политически сили по отношение на националната сигурност и отбрана. Това каза депутатът от ГЕРБ вицеадмирал Пламен Манушев на обсъждането на Доклад за състоянието на отбраната и Въоръжените сили през 2016 година в парламентарната комисия по отбрана.

„Не ми харесва, че вече Българската армия частично не може да си изпълнява задълженията. Ако приемем това, трябва да кажем откога е това вече, трябва да кажем, че това вече е от десетилетия", заяви той. „В доклада е записано най-подробно и честно недоброто състояние на Въоръжените сили. Докладът е обективен. Съгласен съм изцяло с редакцията на Министерството на отбраната", коментира Пламен Манушев.

„Нашата помощ към министерството и армията ще е с това, че да направим така в следващия бюджет да продължи поетият ангажимент за увеличаване на бюджета на армията", обясни той.

„Ще гласувам „за" приемането на доклада. Докладът за 2012 година мисля, че не се прие и нищо не се промени с това", уточни вицеадмирал Манушев. „Призовавам да си спомним дълга си и да помогнем на Министерството на отбраната да продължи напред, какво е било назад няма да ни помогне", каза още той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай