Пеевски: Няма да ме уплашат жалките мероприятия на олигарсите

Пеевски: Няма да ме уплашат жалките мероприятия на олигарсите | StandartNews.com

След безпрецедентният опит за запушване на устата на независимата журналистика у нас депутатът и издател Делян Пеевски излезе с обръщение до медиите. Публикуваме изявлението му без редакторска намеса:

"Днес задкулисието само излезе на светло, за да представи поредния си пасквил, наречен „Бяла книга за медийната свобода в България". Тези, които години наред узурпираха истината и менторстваха над обществото, за да прикрият истинската си същност, тези – които надменно приемат себе си за „елита" на нацията, се събраха днес в луксозен хотел, за да се „оплачат" пред представителите на Европа, че в България вече има мнение, различно от тяхното, че има медии, които ги разобличават. Да има.

Удовлетворен съм от факта, че притежаваните от мен „Телеграф" и „Монитор" разказаха на хората за олигарсите Иво Прокопиев, Огнян Донев и Сашо Дончев, но най- вече, че нашият труд дава своя резултат – тези хора, ограбили страната ни, вече са под светлината на прожектори и това ги е изнервило до краен предел. Няма да ме уплашат жалките им мероприятия, фалшивата пропаганда и несъстоятелни тези.

Защото аз не съм олигарх, не съм приватизирал без пари „Каолин" или „Софарма", не притежавам соларни паркове за скъпа електроенергия, не притежавам газопреносни мрежи и не богатея от таксите, плащани от хората, не използвам пенсионните спестявания във фондовете за лично финансиране, не продавам прескъпи лекарства, не укривам данъци, не водя съдебни искове срещу своята Родина и не я клеветя в Брюксел или зад океана, аз, господа олигарси Прокопиев, Донев и Дончев, притежавам само медии, с които да разобличавам такива като вас.

И ще продължа да го правя, защото вярвам в истината, в правото на всеки да изразява мнението си свободно, вярвам в бъдещето на България и не съм част от т.н „Преход", ограбил страната ни, към който вие всички принадлежите.

Гледам ви събрани заедно – Прокопиев, Донев и Дончев, българските олигарси, приватизирали икономиката на страната, узурпирали националните телевизии и съдебната система, създатели на политически проекти (като ДСБ и „Да, България") и на мрежи от зависими НПО-та за уличен натиск, слезнали от луксозните си лимузини в петзвездния хотел „Балкан", да обяснявате на придворните си журналисти и зависими грантаджии как трябва да „изглежда" медийната среда, след като до скоро нямаше друга медия или друго мнение, различно от вашите, неминуемо ви асоциирам с мафиотите от филма „Кръсникът", събрани на фамилна среща. Липсва само Вашия създател – „Капо ди тути капи" Иван Костов. Но колкото и романтичен да изглежда днес „Кръстникът", времената вече са различни, а вашето време исторически изтича".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай