Павлова: Узурпират властта

Искаме стабилност, а не стоки менте, обяви бившият министър

Павлова: Узурпират властта | StandartNews.com

Има опит за узурпиране и влизане във властта през задния вход, на БСП или кадри от Тройната коалиция, обяви на Лиляна Павлова на пресконференция във Варна, където е водач на листата на ГЕРБ.

„Видяхте масовите чистки на областни управители, на ръководители на централни и регионални държавни структури, както и кадрите, от които бяха заети. БСП се опитва да се дистанцира от служебния кабинет, явно се срамува или от кадрите, или от служебния кабинет, но в крайна сметка е видно, че именно техните кадри са вторият ешелон на властта. Заместник-министри, областни управители, заместник-областни управители, ръководители на агенции са масово кадри от БСП или коалиции, в които те участваха, управляваха и рушаха държавата. Това виждаме в момента – нахлуване във властта през задания вход, на БСП – незаслужено несправедливо и неправилно", подчерта Лиляна Павлова.

„За двете години на управление постигнахме много в икономиката на държавата. Втори сме в Европа по показатели като ръст на брутен вътрешен продукт, на най-ниски данъци, най-ниска безработица. И това е една много добра тенденция. Само за един месец, откакто имаме служебен кабинет, прогнозите за България рязко спаднаха", продължи бившият министър. "Искаме стабилност, икономически растеж с реални политики, които да провеждаме, а не с лъжи, обещания, стоки менте, които се предлагат на пазара. Изглеждат много красиви, бутафорни отвън, а в реалността си са кухи", завърши Павлова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай