Павлова: Служебният кабинет също подлежи на ревизия

Европа ни отпусна 920 000 евро за хъб "Балкан"

Павлова: Служебният кабинет също подлежи на ревизия | StandartNews.com

Служебният кабинет също подлежи на резивия, да не забравят, обяви на а извънредна пресконференция в централата на ГЕРБ бившият министър на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова "От изказването тази сутрин видяхме, че освен хвърлени реплики и неизвестно какви констатации, митът за някакви злоупотреби от правителството не бе доказан", продължи Павлова. Тя обави също, че грешките, открити в АПИ са били търсени целенасочено. "Очевидно някой има нездрав интерес там", отсече бившият министър. Павлова призова Герджиков и компания да се занимават с изборите, а не с други неща.

Думите на Павлова бяха подкрепени от бившият министър на правосъдието Екатерина Захариева. "Аз съм била в два служебни кабинета, но в нито един не сме си позволили да подпомагаме, която и да е било партия за предсрочните избори. Учудвам се и съм убедена, че като че ли основната задача на служебния кабинет е да подпомага един от политическите проекти в предстоящите избори. Не се притесняваме от нищо. В Министерството на правосъдието не бяха упоменати констатирани нарушения. Най-голямата нередност, виждате ли, била, че някоя фирма решила, че ще оспорва обществена поръчка", добави Захариева. 

"Сужебното правителство трябва да работи за това, за което му е целта, а не да бъде участник в предизборната кампания", призова и бившият министърът на земеделието и храните Десислава Танев и обяви, че в момента е притеснена за сектора, за който отговаряше. 

Европейската комисия отпусна на България средства в размер на 920 хил. евро за предпроектно проучване на газовия хъб „Балкан", похвали се бившият министър на енергетиката Теменужка Петкова . Тя посочи, че това не би могло да се случи, ако правителството на Бойко Борисов не е извоювало доверие пред ЕК и ако не е спазвало Закона за обществените поръчки. Отделно страната ни ще получи още 182 хил. евро за рехабилитация и модернизация на газопреносната мрежа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай