Павлова с нови две партньорства за председателството

Павлова с нови две партньорства за председателството | StandartNews.com

Министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 (МБПСЕС) Лиляна Павлова и президентът на Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) Тим Курт сключиха споразумение за партньорство на специална церемония в Министерския съвет в петък, 20 октомври 2017 г. Това съобщиха от пресцентъра на министерството. Подписаният документ е първият, представляващ желанието за сътрудничество между бизнес организациите на две държави. Страните по днешното Споразумение потвърдиха декларираното желание за сътрудничество при подготовката и осъществяването на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 г. Отчитайки необходимостта от активното участие на българското предприемачество в дейностите по осъществяване на срещите и събитията, Българо-Германската камара у нас изрази готовност да посредничи за популяризирането на български производители и доставчици.

„Председателството на Съвета на ЕС 2018 предоставя изключителна възможност за популяризиране на българския бизнес. Бих искал да благодаря на министър Павлова, която откликна на поканата ни за среща с нашите фирми членове преди няколко дни. Обсъдиха се различни възможности за сътрудничество и съвместна работа както в хода на подготовката, така и по време на самото председателство. Бизнесът предложи помощта си, което може само да ни радва. Вярвам, че с обединени усилия ще успеем да реагираме на предизвикателствата и възможностите, с които е свързано председателството", каза Тим Курт, президент на ГБИТК

Министър Лиляна Павлова благодари на немския бизнес за бързата реакция и съпричастността към осъществяване на целите и приоритетите, заложени в програмата на правителството. „Този жест е поредното доказателство за топлите и здрави отношения между двете страни", каза министър Лиляна Павлова. Тя заяви още, че вярва, че българските стоки и продукти са най-добрата реклама за страната и че тяхното представяне ще доведе до повишаване на доверието и имиджа на страната ни зад граница.
Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) е основен партньор на представителите на германската икономика в България. Дейността на Камарата е свързана с партньортства и обмен между германски и български фирми, откриването на нови възможности за успешен бизнес, както и да предоставя широк спектър от услуги, с които да отговори на очакванията на своите членове и клиенти.

Министър Лиляна Павлова беше упълномощена да подписва споразумения с български и чуждестранни партньори - производители и търговци, фирми и физически лица, работодателски и браншови организации и др. – с решение на Министерския съвет на 26 юли.

Министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 (МБПСЕС) Лиляна Павлова и Жана Величкова, изпълнителен директора на Асоциацията на производителите на безалкохолни напитки в България (АПБНБ), подписаха споразумение за партньорство. Това съобщиха от пресцентъра на министерството. Асоциацията представлява над 70% от производителите на безалкохолни напитки и бутилирани води на българския пазар вече повече от 20 години. АПБНБ е дългогодишен член на европейските браншови структури на бутилировачите на вода (EFBW) и на производителите на безалкохолни напитки (UNESDA).

Министър Лиляна Павлова изрази благодарността си към Асоциацията, че дава възможност на нейните членове, които желаят, да станат спонсори на Българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 година. „Иновативната и динамична безалкохолна индустрия е един от секторите, който реално повишава заетостта и качеството на живота у нас", каза министър Павлова.

„Надявам се с предоставената възможност нашият бранш да стане още по-атрактивен за чуждестранните инвеститори и заедно да изграждаме и отстояваме европейските правила и принципи за правене на бизнес, за да сме достойни конкуренти на общия пазар", заяви изпълнителният директора на Асоциацията на производителите на безалкохолни напитки Жана Величкова.

Двете страни изразиха мнение, че подписаното Споразумение е още едно доказателство за съпричастността на бизнеса към постигането на държавните цели и приоритети когато става въпрос за защита на националния интерес.
Дейностите по партньорството ще се осъществяват при спазването на принципите на публичност, прозрачност, равнопоставеност и конкуренция, в съответствие с изискванията на законодателство и общите политики на Европейския съюз.

В документа е упоменато категорично, че спонсорите на Председателството не получават търговско предимство и че правителството не изразява предпочитания към отделни производители или доставчици.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай