Парламентът създаде комисия за сивия сектор и контрабандата

Парламентът създаде комисия за сивия сектор и контрабандата | StandartNews.com

Народните представители приеха промени в Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, според които се създава Комисия за наблюдение на приходните агенции, борба със сивата икономика и контрабандата.

Предложението бе на народния представител от „Обединени патриоти" Николай Александров. „За" гласуваха 188 народни представители, а 11 се въздържаха, с което предложението бе прието.

Народният представител от „БСП за България" Красимир Янков заяви, че ефективната борба, работата по намаляване на сивия сектор, предотвратяването и противодействието на контрабанда се прави от изпълнителната власт, а не от комисия. Той призова да се преосмисли предложението и при преговорите за правителство ГЕРБ и „Обединените патриоти" да имат съответните лостове, след като признават, че има сив сектор.

Народният представител от ГЕРБ Светлана Дукова обясни, че консенсусът е бил категоричен и ясен, докато се получи предложението за 24-ата комисия. „Балансът на гласовете беше 10 към 9 в полза на това да я има комисията", посочи тя и уточни, че ГЕРБ са се въздържали. „За пореден път БСП използват трибуната за популистки действия, лъжа и демагогия. Те подкрепиха създаването на комисията и сега излизат с аргументи, които нашата група представи", заяви Светлана Дукова.

Веселин Марешки обясни, че „Воля" няма да подкрепи създаването на нова комисия. „Във всяка от специализираните комисии, от която и да е парламентарна група, ще подкрепим предложения, които да ограничават и да премахнат корупцията", каза още той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай