Симеонов предлага своя началник - кабинет за вицепремиер

Лидерите на Обединени патриоти се събират днес, за да обсъдят кандидатурата на НФСБ

Симеонов предлага своя началник - кабинет за вицепремиер | StandartNews.com

НФСБ на Валери Симеонов предложи кандидатура за поста вицепремиер на премиера Бойко Борисов, съобщи flagman.bg.

Номинирана е Марияна Николова, която е досегашен началник на кабинета на Симеонов и се ползва с изключително доверие в управляващата коалиция според информацията.

Евентуалният нов вицепремиер, наследник на Валери Симеонов, е юрист със значителен опит в публичния сектор. По професия е адвокат, вписана е към Софийска адвокатска колегия. Заемала е различни експертни длъжности в държавната администрация. От средата на юни 2015 г. до 2017 г. е ръководител на отдел "Договорно-правен и правна защита" в "Национална електрическа компания" ЕАД.

Преподавател е по структура на администрацията и административен процес в Института по публична администрация към Министерския съвет. От май 2017 г. е началник на политическия кабинет на заместник-министър председателя по икономическата и демографската политика Валери Симеонов.

За днес е насрочена и среща на Валери Симеонов, Волен Сидеров и Красимир Каракачанов, които ще обсъдят бъдещето на "Обединените патриоти". Очаква се тримата лидери да решат и коя ще е общата им кандидатура за поста вицепремиер на мястото на Валери Симеонов, както и това дали той да се върне като депутат в Народното събрание.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай