Отговорността към големия град е огромна

Отговорността към големия град е огромна | StandartNews.com

Отговорността към големия град е огромна и хората не биха приели добре това, че ще изоставя всички тези обекти, които започнахме в София. Седмици наред обсъждахме с ръководството на ГЕРБ кандидатурите. Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова пред Нова телевизия.

Тя бе едно от имената, които се спрягаха за кандитат-президент на ГЕРБ, но партията обяви номинацията на председателя на Народното събрание Цецка Цачева.

"Важно е хората да разберат, че изборът е важен. Трябва да си дадем сметка, че кампанията ще мине, но ние ще трябва да продължим да развиваме страната", заяви още столичният кмет.

На въпрос дали Цецка Цачева е силен кандидат, Фандъкова отговори: „Познавам я добре. В хода на кампанията Цецка Цачева трябва да покаже своите качества. Дори от опозицията признават, че тя е един много добър юрист и я уважават заради нейните качества. Не мога да давам оценка на кампанията".

Запитана какви задачи стоят пред столичния кмет, Фандъкова отговори: „Задачата ни е да подобрим градския транспорт. Това се отразява на трафика, но в София автомобилите вече са над 1 милион. Очаквам в началото на ноември да дойде и електробус по пилотен проект за 6 месеца. Той ще се движи в началото по линия 84. Трябва да правим всичко възможно да щадим околната среда. Започва и процедурата за закупуването на още 30 автобуса".

Относно бежанците, столичният кмет отбеляза, че заради притесненията на хората от кв. „Овча купел" мигрантите без придружител са преместени в центъра за настаняване на бежанци във кв. „Военна рампа".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай