Нинова убедена, че ще има общ ляв кандидат-президент

Нинова убедена, че ще има общ ляв кандидат-президент | StandartNews.com

Лидерът на БСП Корнелия Нинова е убедена, че с АБВ ще излъчат обща кандидатура за президент. Това тя коментира пред журналисти преди началото на Националния събор на левицата на Бузлуджа.

"Абсолютно съм убедена, и не само за АБВ, че кандидатурата ще подкрепят и други леви съюзи, патриотични и граждански организации", каза Нинова.

Тя съобщи, че на 9 август отново ще има среща с " Движение 21", а на 12 август с АБВ.

"Ние отиваме с нашите кандидатури - партийни и надпартийни, които са получили най-много номинации от конференциите, обясни лидерът на БСП. Знам, че те ще дойдат със своите предложения, разговарях и с двамата лидери", добави тя и припомни, че на 14 август ще има заседание на Националния съвет на БСП, на което ще стане известно името на кандидата.

На въпрос дали очаква Бойко Борисов да е кандидатът на ГЕРБ и дали в този случай тя самата ще участва в битката за "Дондуков" 2, председателят на Социалистическата партия отговори, че при ГЕРБ всичко е възможно.

"Борисов е непоследователен в позицията си, обикновено казва, че няма да се кандидатира, но не изключвам и да го направи", предположи Нинова.

Тя обясни, че, независимо от това, ако на 14 август БСП вече има официален претендент за държавен глава, няма как да го сменят заради Бойко Борисов.

"Не сме някаква детска градина, която ще се нагажда според тях, имаме самочувствието, че ще излъчим много силен човек и тръгваме на тази битка на 14 август, няма да чакаме повече никого", декларира лидерът на БСП.

Корнелия Нинова е убедена, че с номинацията си левицата ще отиде на балотаж. "Гоним победата", обяви тя.

Днес социалисти от цялата страна се събират на Бузлуджа за традиционния събор. Тази година на него ще бъде отбелязана 125-та годишнината на БСП, отбелязва Нова телевизия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай