Нинова: Цялата страна е роднински октопод

Мъжът ми взема по-малко от депутат, аз поисках комисията за картела в горивата, заяви лидерът на БСП

Нинова: Цялата страна е роднински октопод | StandartNews.com

Добре съм, все още се възстановявам, обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в  "Нова телевизия". "Пред нас спря кола, ние също. Ударът дойде отзад", допълни тя по повод катастрофата, при която пострада.

Не, ще гласуваме за оставката, отсече тя за Делян Добре. "Ели е изказала лично отношение", коментира Нинова за думите на Елена Йончева, че ще дадет вот Добрев да остане.

Случаите вече не са един, а много. "Суджук гейт", в Ботевград има разделение по бизнес линия. В "Булгартрансгаз", виждате, роднини, бордове, обществени порички. Ние не се борим срещу Делян Добрев, а моделът. Цялата страна е октопод, заяви Нинова. 

Говорих с г-н Овчаров. Каза, че това е старото му обвинение. Няма нищо ново. Ползва се, за да се заглуши скандълът в ГЕРБ. Делян Добрев не е единственото лице. Това е модел ГЕРБ. Има и други. Ето и Ненков - кумове, кумици, лели, продължи лидерът на социалистите.

Възможно е да са професионалисти, но да минат през процедури. В Хасково обаче не са минали конкурси. Нека видим резултатите от управлението. Грамотни, млади хора, не могат да намерат работа, защото нямат чичо владика. Роднини, които ходя по веднъж на борд в месеца. Карат скъпи коли, секретарки. И тази администрация гласува под строй, за да остане на държавна хранилка, категорична бе Нинова.

Добре ми вдигнаха топката и ще им я забия. Мъжът ми работи в "Лукойл". Когато ГЕРБ управляват водят родните си в държавни фирми, когато БСП управлява съпруга ми напусна държавна работа. Така бе при правителството на Сергей Станишев. Тръгна си от агенция "Митници". При Орешарски напусна "Ел Би Булгарикум", за което му благодаря, обяви тя.

От 2014 г. са гласувани 9 закона. Няма такъв за горивата. 8 пъти не съм гласувала, умишлено. Ето и стенограмите. Един път гласувах, падаше цената, което бе в интерес на хората, уточни Нинова. 

Искам г-жа Караянчева и ГЕРБ да посочат един политик, който внесъл искане за разследване срещу негов роднина и фирмата му. Искането за разследване на картел в горивата го подадох аз. Те дават на роднината си обществени поръчки, а аз внесох искане за анкетна комисия срещу фирмата на съпруга ми. Никога "Лукойл" не е спонсорирал моя кампания или БСП. Донесох и спонсорите на Румен Радев. Мъжът ми не е в борд, а е служител, допълни лидерът на социалистите. 

Подкрепата към Делян Добрев ми стана смешна. "Спонтанно" цели колективи го подкрепиха. Пазят себе си. Не искат да се резплитат чорапите, защото всички са в кюпа. Аз си купувам нещата, не изнудвам фирми да ми ги носят, каза още Нинова. 

Аршинът трябва да е еднакъв. Отговорът от Каварна бе, че тези хора са избрани като общински съветници. Не са назначени, заяви тя.

Днес в 14,00 часа правим среща с всички наши кметове. И искам да се огласят всички такива случаи като в Хасково. Това е октопод в цялата страна. Нормално е всеки да работи, но не и там, където нещата се определят от роднината му, категорична бе Корнелия Нинова. 

Не определяме какво да говори Румен Радев. Искаме единствено да изпълни предизборните си обещания, което прави. Според мен не бърка с тона си. Нека ГЕРБ да прилагат еднакъв аршин. Те ни наричат кръвопиийци, отцеубийци. Вървете в Сибир. Така обиждат милион и половина българи, заяви председателят на БСП. 

Не знам какво повече трябва да направим, за да се разбере, че коалиция с ГЕРБ няма да има. Казваме го вътре в партията и вън. Представете си, че не бяхме избрали ВСС. Старият бе статуквото. Ако нямаше нов, щяхте да ме питате: "Защо г-жо Нинова не избрахте ВСС и оставихте предишния, който се командва отвън?". Няма да позволя доброто да се сочи за минус. За пръв път показахме конкурентен избор. И да казвате, че това е минус, да ни обвинявате защо не сме се договорили за трима, отсече Нинова.

Има забрана в "Лукойл" да се съобщават заплати. Дори ме заплашиха, че ще има последствия, ако говоря. Ще го кажа заобиколно - заплата е по-малка от тази на депутат, заяви Нинова по повод възнаграждението на съпруга си.

Не, няма да се извиня. Хората искат присъди. Ще направим среща - главен прокурор и съдиите. Да кажат какво им пречи. Не може да дойде чужденец, да нарита българка и да си тръгне, завърши тя. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай