10:05 ч.

06.12.17

2 мин.

0

9

0

Нинова: Скандалът с приватизацията цели да омаскари опозицията

от редактор |

Нинова: Скандалът с приватизацията цели да омаскари опозицията

Около лидера на БСП Корнелия Нинова се развихри скандал с приватизацията на "Техноимпекс". От ГЕРБ я обвиниха в лъжа, че сделката навремето е била проверявана от прокуратурата.


„80% от българите смятат, че приватизацията през прехода е била разбойническа. Затова от БСП предлагаме всичко да се сложи на масата и да се направи ревизия. Който е извършил престъпление, да понесе наказание", заяви в Нова тв Корнелия Нинова.


„Идеята за ревизия на приватизацията е сведена до тази на „Техноимпекс" и Корнелия Нинова и нищо друго. Това е стъпка за омаскаряване на опозицията, а не за търсене на истината и справедливост. Ако се търси истината, трябва да си говорим за БТК, за ЕРП-тата, за общински имоти, продадени от кмета на София, който сега е премиер", каза още лидерът на БСП.


Нинова отново представи документи за четири проверки на сделката през годините, осъществени от различни институции, в това число от Върховна касационна прокуратура и главния прокурор. По думите й те доказват, че не е извършила длъжностно престъпление и не е накърнила държавния интерес.


„Ако някой иска да продължи да проверява тази сделка, да заповяда. Нямам притеснения и зависимости. Не съм откраднала нито лев. Аз декларирам, че няма да се позовавам на изтекла давност, ако някой иска да ме съди днес и сега. Но при условие, че и другите лидери на политически партии се откажат от давност са собствения си професионален живот", заяви Корнелия Нинова.


„БСП е дала оценка на прехода и приватизацията с нарочен документ, приет на конгреса. ГЕРБ сега се сетиха, защото трябва да запушат устата на опозицията. Това няма да стане, няма да се подадем на тази провокация", каза още тя.


„Интересно ми е дали г-н Борисов и г-н Сакскобургготски, бидейки заедно в Саудитска Арабия, са си говорили за ревизията на приватизацията на БТК, например, която е направена по времето на НДСВ. Ако ще ревизираме прехода, бием „Техноимпекс". През това време хората, които са направили едни от най-големите приватизационни сделки в държавата, ги водим в Саудитска Арабия, за да ни осигурят влияние навън, срещу което ще им възстановим царските имоти противно на решенията на съда. Така се прави по борисовски политика", коментира Корнелия Нинова.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 16:22 · 07.12.2017
Ninova ne im se davai te sa ot bkp jivkovisti zarvuli saga sa ot gerb po volja no milioneri
Потребител · 16:23 · 06.12.2017
Ма как ше е разбойническа приватизацията. Всичко си е легално. Само дето не беше за всички! Някои си купиха апартаменти в центъра за по 100 долара парчето, що Курнелия да не си купи Техноимпкес на цената на две ниви у Каспичан...
Потребител · 15:17 · 06.12.2017
Държавата е готова да върне ХАРТИЙКИТЕ с които е платила за "Техноимпекс", Нинова се дърпа - неще!
Потребител · 14:05 · 06.12.2017
То пък една опозиция червени и фесове,други нема.Нищо обаче не казва как за нищо е взело нещо,ма много голямо нещо.
Потребител · 11:35 · 06.12.2017
Ами дайте Д.Кирилов и Айшето от Дулово на съд. Останалите ще подвият опашки. Ще остане само Тончо да обвинява нещо, но хората си го знаят, че е с психични проблеми и няма да му обърнат внимание. Може и Цуци ДС-то да се обади. Дайте го на съд и него и нищо чудно Темида да си го прибере поне за 1 година за кеф на онези от СЦЭ.
Потребител · 11:21 · 06.12.2017
Патко,обясни как срeщу $70.000 закупи компания,която със своитe активи и налични срeдства,към този монeнт e била оцeнeна на $4милиона!Нe ми размахваи остарeли прокурорски прeписки!Заради тази корумпирана прокурорска сган,в момeнта има такива политичeски утрeпки,които мътят главата на простия български народ!Ако бeшe в раe тази пача,щeшe да e по-лeко!
Потребител · 11:40 · 06.12.2017
@Потребител Няма остарели прокурорски преписки. Има такива, които са написани скоро след приватизацията и те са истински, а не бълвочите на Айшето и тези на гледащия доста втренчено Кирилов и на провокиращата я простачка от Дулово. Като са ербап, защо не я дадат под съд? Сетне като се размиришат нещата и излезат на бял свят доста съмнителни приватизационни сделки кой ще гаси огъня? Ега ти глупостта и и жълтините... Пък да не се окаже,че и ББ със сила е искал пари от набелязани жертви?
Потребител · 16:20 · 06.12.2017
@Потребител Вярваш ли че дала и $70 000? И откъде ги е взела през 98-99?
Потребител · 10:59 · 06.12.2017
сега има друга приватизация-прехвърляне на фирми с големи задължения на бедни хорица-така държавата не може да си прибере парите-и отново ни лук яли, ни лук мирисали-след 30 години ще дирим виновните
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент