10:15 ч.

11.01.17

3 мин.

0

13

0

Нинова: Ще управляваме държавата, за да реализираме промяната

от редактор |

Нинова: Ще управляваме държавата, за да реализираме промяната

Или промяна, или всички ставаме ненужни, каза лидерът на БСП


Ще управляваме държавата, за да реализираме всичко това, което казваме днес - или промяната, или всички ставаме ненужни. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в декларация от името на група.


„Откриваме последната сесия на 43-ото НС може би и най-кратката сесия в парламента. Наистина е почтено, към онези, които ни изпратиха тук да отчетем какво сме направили. Не с консенсус, уважаеми колеги от управляващото мнозинство но с факти, реализъм, надявам се с мъдрост и перспектива занапред", заяви тя.


По думите й мнозинството е сложило на дневния ред на този парламент програмата на правителството на Бойко Борисов с над 150 страници на компромиса, сговора, делбата и провала. „Нямам време парламентарно да анализираме по сектори, но можем да обобщим – две загубени години за България. Две безплодни години за народа ни", заяви тя.


По думите й мнозинството е създадено с голяма цел за реформи и ги е направило – пенсионна, образователна, здравна и съдебна. „Много спорове, срещи, раздели, напускане на партньори видяхме в управляващото мнозинство, но не видяхме резултат от тези реформи", заяви Нинова. „Да се опитаме да ги оценим от гледна точка на онези, за които ги направихте. Смятате ли, че някои българи днес са по-доволни, че има по-добро здравно обслужване", заяви тя.


Корнелия Нинова попита дали днешните пенсионери са получили по-високи пенсии. Тя обвини управляващите, че са побъркали учителите, децата и директорите с новите учебни програми. „Месеци наред спорове за подялба на власт и влияние във ВСС", коментира съдебната реформа Нинова и попита дали имат чувството, че е повишена справедливостта.


Тя отчете, че са увеличени акцизи, данъци и винетки и са заложили 16 млрд. лв. нов дълг. „Тук стои най-важният въпрос в политиката. Почувства ли от това народът нещо, почувства ли, че живее по-добре от тази финансова стабилност, както вие го наричате, т.е. намаля ли бедността? Ние мислим, че не. Има само един измерител на успешна политика и това е отговорът на въпроса живее ли днес народът ни по-добре след управлението на Бойко Борисов. Нека той да отговори", каза Нинова.


Тя добави и отнемането на достойнството на българския народ и даде пример със санкциите на Русия, кандидатурата на България за ген. секретар на ООН, политиката за бежанците и споразумението СЕТА. По отношение на искането на управляващите да се удължи работата на парламента с две седмици, Нинова посочи, че са имали 2 години.


Тя заяви, че виждат изхода с разпускане на Народното събрание и предсрочните избори. Според нея първо бъдещите депутати веднага трябва да се заемат с промяна в Изборния кодекс и без никакви компромиси да се разправят с мафията, подкупите, договорките на маса и плащането под маса. Корнелия Нинова посочи, че е необходимо работата за нов икономически модел на България, който се изразява в собствено производство и план за развитие на пет-шест отрасъла.


„Светът се промени, народите и в Америка, и в Европа, и в Българи на президентските избори поискаха промяна и си я взеха. Ние я виждаме така – трябва да се променят много секторни политики, но като цяло принципно я виждаме така – почтени политици, родолюбци, които въвеждат правила за работа, за живот, морал, за всички еднакво и въвеждат наказания за онези, които не работят и не живеят по тези правила", заяви Нинова. Според нея трябва да застане човекът, а не парите.


Тя попита дали партиите разбират искането за промяна и дали са готови да дадат тази промяна. „Ние от „БСП-лява България разбрахме", заяви лидерът на БСП.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 15:35 · 12.01.2017
Ше управляваш на Решетников умрелия уй свиньо червена
Потребител · 08:56 · 12.01.2017
Вечната демагогия на БСП си е намерила ново глашатай - госпожата се е самозабравила в мантрите за промяна. Промяната им е необходима за нов достъп до комисионни и кражби от държавата. И да не си мисли, че не помним.
Потребител · 22:03 · 11.01.2017
Много хубаво интервю, но акое е подплатено са действия и факти ще е още по хубаво.За съжаление който и да погледне досието на БСП за 26 години е пълно с големи думи и обещания ,с никакви постижения И огромни злоупотереби и кряжби.Та от предходната им история заключението е че това е поредната лъжа за осигуряване достъп до общия държавен казан, от който казан да бъде испаразнено съдържанието и да стане частна /разбирай собственост на другарите комунисти.
Потребител · 16:09 · 11.01.2017
Ало,Курвелия Тъпанинова??!!Ти не можеш да си управляваш цепката между краката,камо ли да управляваш държава!!ШШШШ,АЛоуууу, много на сериозно си се взела и е крайно време да спреш да дрънкаш и плещиш на ляво и на дясно простотии,опорни точки,мантри и масали.Омръзна ми да гледам леваци милионери,дето се правят на леви бедняци.Просто си една лигава,замазана крадла,която си е повярвала,че може да си играе на кукли и парцалки с държава,народ и история!!??Бий си пръта докато си жива и наядена като въшка с народна кръв!
Потребител · 15:55 · 11.01.2017
Курнелия Решетникова Голямоустова пак иска по два да лапка
Потребител · 13:51 · 11.01.2017
Давай,Корни.С теб сме.Българинът е глупак-пак ще управляваме.
Потребител · 13:12 · 11.01.2017
Почтени комунисти-нонсенс,особено колко почтена е тя се вижда при растежа й от СДС в БСП-ренегат до мозъка на костите си,а какви далавери е вършила в Техноимпекс,Техноимпорт и тем подобни,ще каже,че съдът я оневинил,но знаем чии са българските съдилища,и още много може да се напише,например за лъжите й за ген.Решетников и т.н.
Потребител · 12:09 · 11.01.2017
Tia ot gerb daschto gi nama v nc. 26 g mutri dalaveri pavlova kolko sabogatja fandakova schofioritr ns titovr sedat 4akat na hemus saschto ne snajat as vi postroih magistrali metro a kasina hoteli fa dalaveri koi gi postroi abe vse edni i saschti lomuneta v dr boi i partii kade se sravnava boiko s merkel 4e vsimala 27,000 eur na m ama nemskite pensioneri jivejat super. Na toplo i s boda sa hodat po kurorti frisiori jadat ka4estveno v bolnizite dr gi gledat super a v bg
Потребител · 12:07 · 11.01.2017
Тия пак искат да крадат.
Потребител · 15:19 · 11.01.2017
@Потребител Три години извън властта е много време, огладняха.Свикнали са на много, не на малко.Заслужават само един среден ...... .
Потребител · 11:29 · 11.01.2017
Гладна кокошка просо сънува. Щяла да управлява. :)
Потребител · 11:05 · 11.01.2017
Българите искат промяна но за добро. Госпожата и нейната партия са способни да сътворят добри дела само за червените олигарси и интересите на чужди държави не и за българския народ.
опетков · 10:47 · 11.01.2017
Госпожа Лъжа в действие. "Промените" на БСП им сърбаме попарата вече 27г. Народе!!!
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент