Нинова призова да се осветлят политиците на хранилка в КТБ

Нинова призова да се осветлят политиците на хранилка в КТБ | StandartNews.com

Лидерът на БСП Корнелия Нинова изпрати открито писмо до лидерите на парламентарно представените политически партии с предложение да се изпрати писмо до Специализирания наказателен съд във връзка с КТБ, съобщиха от пресцентъра на партията.

Нинова предлага с него да се заяви общо искане за публично оповестяване на имената на политиците, получавали нерегламентирано пари от КТБ. Тя подчертава, че вече е искала тази информация и от Специализираната наказателна прокуратура, и от Специализирания наказателен съд, но и е била отказана.

Не желая ние, като политици, да се месим в работата на независимата съдебна власт, но в името на прозрачността и борбата с корупцията по високите етажи на властта, се обръщам към Вас да обединим усилията си за разкриване на истината- има ли политическа намеса и зависимости в най-голямата финансова измама в най-новата история на България. Моля при съгласие от Ваша страна, да подпишем общо писмо до Специализирания наказателен съд за публично огласяване на имената на политиците, пише Нинова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай