Нинова: Подкрепата за ГЕРБ намалява

Нинова: Подкрепата за ГЕРБ намалява | StandartNews.com

Въпреки подаваните оставки и спечелването на изборите, парламентарната подкрепа за политиките на ГЕРБ намалява. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на зеседанието на Националния съвет на БСП, съобщава "Фокус"

„Народното събрание избра правителство и то обяви своите управленски приоритети", каза Нинова.

Тя припомни, че кабинетът на правителството „Борисов" 1 е било избрано със 162 гласа „за" и 77 „против", „Борисов" 2 със 136 гласа „за" и 97 - „против", а кабинетът „Борисов" 3 е избран със 133 гласа „за" и 100 „против". „Сериозната отлика на сегашния кабинет „Борисов" 3 спрямо предходните е включването на националистически партии в състава му", коментира Нинова и припомни, че когато „Атака" е подкрепяла отделни решения на правителство на БСП това е било представяно като огромен проблем и отстъпление от демократични принципи.

„В предизборната кампания за парламентарните избори 2017 представители на ЕНП, политическото семейство на ГЕРБ, определиха нас БСП като популистка партия и призоваха българските граждани да не ни допускат във властта", заяви лидерът на БСП. Тя допълни, че защитата на българското производство и отказът на БСП да се подкрепи СЕТА е било определено като антиевропейска политика.

„ГЕРБ внушиха, че БСП ще отклони България от европейския й път. Днес те официално си партнират с националистически партии, които настояваха за излизане от членството на ЕС и НАТО", посочи Нинова и подчерта, че днес ЕНП приема това безрезервно. По думите й тези двойни стандарти показват само едно – не са важни принципите на демокрацията, нито европейските ценности, а властта.

„Най-важно е, че двете партии се отказаха от предизборните си обещания", коментира Нинова и подчерта, че няма друго правителство, което толкова бързо, по-малко от месец след изборите, да е подменило вота на гражданите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай