Нинова официално поиска оставката на Главчев

Слагат печат безделници на депутатите, заяви лидерът на социалистите

Нинова официално поиска оставката на Главчев | StandartNews.com

Искаме оставката на Димитър Главчев като председател на Народното събрание, защото парламентът не работи пълноценно, за да прикрие липсата на управленска програма, обяви лидерът на "БСП за България" Корнелия Нинова от трибуната в парламента.

Причините да поискаме оставката на председателя на НС са две. Първата – Народното събрание не работи пълноценно вече 6 седмици. Правителството и мнозинството нямат управленска и законодателна програма, която да изпълни със смисъл работата на Народното събрание. По-лошо най-вероятно докрая на тази сесия през юли няма да има такава. Твърдим го ,защото разполагаме с писмо на г-жа Румяна Бъчварова, началник на кабинета на министър-председателя до всички министри до администрацията, в което иска от тях да представят законодателни инициативи, които да послужат за изготвяне на управленска и законодателна програма. Срокът, който им поставя е юни", продължи Нинова и уточни, че докато това се случи ще изтече парламентарната сесия.

Вие се занимавахте с други проблеми. Опитахте да решите проблеми на едни хора със законопроекта за опазване на земеделските земи. Слава Богу, спряхме ви. Ние внесохме законопроект за изменение на Наказателния кодекс, за да отпадне маловажния случай, законопроект за Закона за храните, Закон за ГПК, Кодекс за социално осигуряване да се преизчислят всички пенсии, Закон за българският жестомимичен език и редица други", допълни лидерът на социалистите и добави: Работим по 20 минути.

Нека всеки от нас да си помисли това, което обещава от кампанията и това, което правим вече 6-та седмица тук. Не желаем да даваме повод определението, което премиерът Борисов даде преди години да се изпълни със съдържание. А то беше, че народните представители са безделници . Може би това е целта на днешното ви поведение - върху парламентът в парламентарна република да се сложи печат на безделници. Изпълнителната власт да се фаворизира и да се внуши на обществото, че там се взимат решения. Не не е там, би трябвало да е тук", завърши Нинова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай