Нинова недоволна от новоизбрания шеф на Агенцията по вписванията

Нинова недоволна от новоизбрания шеф на Агенцията по вписванията | StandartNews.com

"Спуснат е отнякъде човек, непрозрачно, необсъждано, не чухме да е имало конкурс или някаква процедура за избор. Посочен човек. Обществото не е информирано и то за един изключително важен сектор, където виждате какви проблеми могат да се случат и какъв професионализъм се изисква там." Това е коментирала лидерът на БСП Корнелия Нинова относно новоназначения директор на Агенцията по вписванията Габриела Козарева, съобщават от пресцентъра на БСП.

"Не просто да дойдеш от Агенция за малки предприятия и да си въобразяваш, че може да управляваш система като Търговския регистър", е казала още лидерът на БСП, цитирана в съобщението. По думите й е нормално да има състезателно начало, да се явят професионалисти.

По повод задочния спор между отстранената зам.-председател на Комисията за финансов надзор Ралица Агайн и ръководството на КФН, Корнелия Нинова е коментирала, че Карина Караиванова "опитва да си спаси кожата". Тя е припомнила, че БСП искат оставката на цялото ръководство на регулатора. Според тях отговорни за проблемите около фалиралото застрахователно дружество "Олимпик" са всички комисари в КФН. "Измиха си ръцете с Ралица Агайн, приехме оставката. И ние гласувахме за това, но сега се опитват да прехвърлят отговорност единствено и само върху нея, а не да поемат и своята, която е на цялата Комисия", е заключи по темата Нинова.

По повод предложението на лидера на Атака Волен Сидеров да има анекс към договора за добросъседство между България и Македония, чрез който Скопие да се задължи да се въздържа от всякакви спекулации и опити да присвоява исторически личности или събития, Нинова е отправила задочен въпрос към него, къде е бил той и Обединени патриоти, когато Зоран Заев заяви, че Илинденско-Преображенското въстание е македонско? "Мълчаха, докато БСП не реагира. И тичаха след събитията", е коментирала Нинова.

Тя е припомнила, че позицията на левицата е ясна - те първи са заявили, че "добросъсдските взаимоотношения на Балканите, мира който искаме на Балканите, развитието, което искаме в посока интеграция в Европа и европейско бъдеще за Македония, нашите приятелски отношения със Зоран Заев и моите лични приятелски с него, всичко това не може по никакъв начин да бъде за сметка на българската идентичност, българския национален интерес, на авторитета и името на България".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай