Нинова: Коалицията ГЕРБ и ОП няма да издържи

Ще вадим всички злоупотреби с власт, закани се лидерът на социалистите

Нинова: Коалицията ГЕРБ и ОП няма да издържи | StandartNews.com

Корнелия Нинова не вярва, че коалицията между ГЕРБ и "Обединени патриоти" ще издържи дълго. ""Програмата им е компромисна. Много отстъпления и от двете страни. Това е лъжа спрямо хората, които ги подкрепиха. ГЕРБ отстъпиха от ангажимента за подпомагане на двойките, нуждаещи се от инвитро процедури, а патриотите - от преизчисляването на пенсиите. Интересно ми е как ще гласуват, ако ГЕРБ предложат 100% мажоритарен вот. Няма да изпълняват предизборните си обещания и това ще нагнети напрежение, което ще ги свали предсрочно", прогнозира лидерът на социалистите в интервю за БНР. 

"Поискахме промяна. Не успяхме да убедим хората на 100%, че ние сме тази партия, която ще я донесе, но това не ни спира. Продължаваме със своята алтернатива в парламента - да докажем, че сме промяната. Няма да бъдем опозиция на всяка цена, но няма да сме и консенсусна опозиция. Ще показваме и изваждаме всички злоупотреби с власт, с обществени поръчки, кражби и далавери на управляващите, които ощетяват обществото. Ще сигнализираме за това прокуратура и съд. И всичко, което сме обещали в предизборната кампания, ще го изпълняваме, като законодателна програма", продължи Нинова. 

Според нея има пари за увеличаването на пенсиите, както предложи в парламента "БСП за България", нищо че от ГЕРБ твърдят друго. "Това ще струва 400 милиона на бюджета до края на годината. Показали сме откъде да се вземат парите – от излишъка, който е над милиард лева. Направили сме и обосновка на закона. Управляващото мнозинство, което се очертава, отстъпи от предизборните си обещания за 300 лева минимална пенсия. Сега ще има може би 200 лв., но другите пенсионери, които не са на минимална пенсия, няма да получат никакво увеличение. Ще опитаме да дадем друг облик и морал на политическата класа. Ето, на фона на общото обедняване, ние внесохме предложение за замразяване на заплатите на депутатите. Това не е популизъм, а съпричастност към хората", каза още Нинова.

Приоритетите на "БСП за България" ще бъдат Закон за храните, който защивата родните стоки и производство, както и промени в Закона за държавните и общинските предприятия. Там социалистите настояват да се прекратят политическите назначения в управата. "Социалните ни закони- що се отнася до първокласници, начало на учебната година, енергийни помощи, целият този пакет социални мерки за компенсация на доходите- също е подготвен", каза Нинова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай