Нинова: Коалицията е раздирана от противоречия

Първите 100 дни на правителството са провал и катастрофа, обяви лидерът на БСП

Нинова: Коалицията е раздирана от противоречия | StandartNews.com

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че от ГЕРБ са извадили скандала с „Цанков камък", защото са се притеснили от антикорупционния закон на левицата. "Той е добър и ако мине, ще има истинска борба с корупцията. С тази димка върху БСП целят да омаловажат закона и да внушат на хората, че не може тези, които са корумпирани, да се борят с корупцията", каза тяпред  bTV.

Освен това така се отклонявало вниманието от "Суджукгейт" и кражбите на правителството. Нинова хвърли и ръкавицата към Бойко Борисов като обяви дали той ще поеме отговорнос за договорите около "Цанков камък" през 2010 г. 

По думите й зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов демонстрира некомпетентност, като я обвинява, че в документа, показан от нея пред медиите, е заличила подписа на прокурора умишлено, за да скрие, че това не е главният прокурор. "Има закон за защита на лични данни и такива документи не се публикуват с име и подпис. Това е изнасяне на лични данни, за което бих била укорима. И за това, че съм спазила закона и този подпис е скрит, той каза, че това е фалшификат и аз злоупотребявам с името на главния прокурор", коментира лидерът на БСП.

Нинова обяви също, че управляващата коалиция е раздирана от противоречия като тези между Валери Симеонов и Ангелкова. "Какво става в коалицията? Разпределят позиции, власт, постове, пари ли? Защо са тези търкания и до какво ще доведе това", попита Нинова.

Тя определи първите 100 дни на третия кабинет на Борисов като тежък провал и катастрофа. „100 дни управляваха без програма и се отказаха от сериозни предизборни обещания – като например полицай във всяко село и преизчисляване на всички пенсии, а минималната да стане 300 лв.", посочи Нинова. Тя изреди също „Суджукгейт", битката на лобита в ГЕРБ за НДК, битката между институциите и омразата и агресията в обществото.

Не се притеснявам от опозиционно крило в БСП, категорична беше Нинова. "Нека да има опозиция и различни мнения вътре в партията, защото така ще вземем по-добри решения, отбеляза тя". "Аз си наложих ограничения сама на себе си с промените в устава, че един председател не може стои там повече от два мандата. Два мандата са предостатъчни, ако искаш да промениш една партия", заяви Нинова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай