Нинова категорична: Ще стана премиер

Нинова категорична: Ще стана премиер | StandartNews.com

Ако спечелим изборите, категорично ще стана премиер. Не допускам вариант БСП да е втора сила. Сигурна съм, че ще направим правителство. Ако спечелим изборите, ще стана премиер, категорична е Нинова. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред bTV.

Според нея най-близки до БСП са идеите и платформата на Обединени патриоти и първо тях биха поканили на диалог.

"Не бихме правили коалиция с ГЕРБ след вота, не, за нас това не е приемлив вариант. Категорично не. Два пъти понесохме загуби от коалиция с ДПС, трети път не бихме допуснали коалиция с ДПС. Категорично и с ДПС няма да направим коалиция", заяви Корнелия Нинова.

"Воля" взимат завой към БСП последната седмица, но не разбирам такава непоследователност в политиката, невъзможна е и такава коалиция, както и коалиция с АБВ - Д21, каза тя.

Не ги познавам тези хора, няма как да работим с тях, отговори Нинова на въпроса дали би назначила министри от служебния кабинет в евентуално бъдещо правителство на БСП.

ДОСТ е абсолютно неприемлива партия, чрез нея Ердоган се меси във вътрешните ни дела, в делата на суверенна България. ДОСТ е протурска партия, заяви лидерът на БСП.

На въпрос дали е възможно да се състави правителство на малцинството, Нинова отговори: Не допускам вариант да сме втора сила.

Тя коментира и шегите за езда от страна на лидерът на ГЕРБ. "Изказването на Борисов за ездачката не ме засегна. Това показва комплекс. Комплексирани хора няма как да ме обидят", заключи Нинова и изтъкна, че тренира редовно и от 38 години е на кон.

Запитана за едно добро качество на Борисов, Нинова отговори: "Ще кажа нещо, но на сила... Това, че е достъпен и лесно комуникативен с хората".

Нинова потвърди, че си е писала смс-и с лидера на ГЕРБ. Борисов й честитил рождения ден, но преди много време. Тя пък от своя страна му писала за 3-ти март.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай