Нинова избира кандидат за президент с референдум

Нинова избира кандидат за президент с референдум | StandartNews.com

"Въпросът с кого ще се яви БСП на президентски избори ще се реши на вътрешнопартиен референдум. Според мен трябва да търсим широко обединение в ляво. Но Калфин не ми звучи (като президент- бел.ред.)". Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в сутрешния блок на Нова тв.

"Никой в БСП няма да взима вече решения в тесен кръг и задкулисно", категорична бе тя.

Нинова изтъкна, че БСП настоява за предсрочни избори и коментира стабилността на държавата в момента: "Караниците сред партньорите в това управление създава несигурност у българите. По-добре да не губим времето на хората с това управление".

"Дори ГЕРБ да тръгне да прави нещо добро, някой от партньорите скача и казва, че това не отговаря на неговия личен партиен интерес", продължи тя.

"Моля другите партии да не ни бабуват и врачуват. Дали БСП е готова за избори си зависи само от нас и ние ще се подготвим за тези избори", помоли Нинова.

Преизчисление на пенсиите, което да доведе до сериозно увеличение, обеща новият лидер на БСП.

Припомняме, че Стефан Данаилов, Костадин Паскалев, Илияна Йотова застанаха до новия председател на БСП Корнелия Нинова. Ламбо бе избран за зам.-председател на партията по време на пленума на социалистите в събота.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай