09:30 ч.

15.11.17

2 мин.

0

8

0

Нинова: Евродокладът е тежък шамар за България

от редактор |

Нинова: Евродокладът е тежък шамар за България

Докладът на Брюксел е тежък шамар за България, каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по бТВ.


Тя определи предложението на ГЕРБ за промени в Конституцията, с които да отпадне давността за престъпления, свързани с приватизацията, като "абсолютна димка", PR акция и отчаян ход за пред Брюксел.


"При активната външна политика на премиера – прегръдки и целувки, ни дават доклад, и то преди Председателството, в който се казва, че Европейската комисия не може да стигне до заключението, че което и да е от изискванията в сферата на борбата с корупцията, организираната престъпност и съдебната система е напълно изпълнено", отбеляза Нинова.


„Този ход с приватизацията е бил последен отчаян ход пред Брюксел, за да кажат: Ето, имаме проблеми с корупцията, но той не е при нас, а е бил 20 г. назад и ние започваме да го борим", изтъкна тя.


По думите ѝ днешният ден в парламента ще е тест за управляващите. „Ако подкрепят нашия закон да спре приватизацията сега, значи говорят истината. Ако го отхвърлят, която аз мисля, че ще стане, тези хора едно говорят, за да замазват положението, а друго правят на практика. В такава имитация ние няма да участваме", категорична беше Нинова.


„Ако си въобразяват, че ще ни вкарат в разговор и промени, които са имитация и няма да доведат до резултат, за да си прикрият сегашните далавери, много се лъжат", подчерта още лидерът на БСП.


След двете катастрофи, които Нинова претърпя само за месец, от НСО са поискали да я охраняват, разкри още тя. „Не се притесних, но имам съмнения след два удара един след друг за един месец", призна тя. „След втория ми се обади шефът на НСО и каза, че е необходимо да ме охраняват", посочи Нинова, като уточни, че от службата са имали информация, която им дава основание да я охраняват.


Нинова обаче е отказала охраната. „Имам вътрешно убеждение, откакто съм в политиката, че парите на хората не могат да се използват за пазене на политици", отбеляза лидерът на БСП.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 01:39 · 16.11.2017
При бай Тошо България НЕ Е чакала помощи от ЕС а беше 4 икономическа сила в Европа.
Потребител · 18:30 · 15.11.2017
Ще й падне ченето да се хили от радост и злобеене,добре обаче,че те не са на власт защото майка България щеше да чака напразно за помощи от ЕС-когато комунистите са управлявали Евросредствата бяха спирани начаса.
Потребител · 15:26 · 15.11.2017
Тежка е тази червена тиква ,докарва вече 120 кила
Потребител · 15:22 · 15.11.2017
И курвата се радва на УМОЗАКЛЮЧЕНИЕТО си!?!?!?!? А нейния принос какъв е?
Потребител · 14:56 · 15.11.2017
А на кривата тиква,рунтавата вълна и пречи.
Потребител · 14:41 · 15.11.2017
А на БСП/БКП САМО им спират еврофондовете...
Потребител · 14:19 · 15.11.2017
Този болкик няма ли да се скрие най-после? о_О
Потребител · 12:28 · 15.11.2017
И ти си толкова радостна,та 4ак си сe разтeкла под масата в га6ти4китe!!
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент