Нинова: Единственото решение е Бойко Борисов да депозира оставката на кабинета

Нинова: Единственото решение е Бойко Борисов да депозира оставката на кабинета | StandartNews.com

Единственото решение на основните проблеми в държавата е Борисов да депозира оставката на кабинета, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на изслушването на премиера Бойко Борисов за електронните системи на страната.

„Щях да похваля премиера, че остана толкова дълго и до края на заседанието, но не издържа последните няколко минути", допълни тя. Нинова се обърна към депутатите от ГЕРБ и министрите от кабинета, като ги попита дали са им познати думите „Ще засилим доверието на гражданите в електронните услуги". „Сигурно ви е познато, все пак е партийната ви програма. Вместо това днес цял ден слушаме за сринали се дискове. Уважаеми колеги, имате големи проблеми в управляващата коалиция, които винаги оправдавате с това, че управленската програма се изпълнява", заяви Нинова.

Лидерът на БСП заяви, че управляващите изобщо не изпълняват своята програма, излъгали са българските избиратели и не са изпълнили това, с което са ги спечелили на тези избори. „Говорихме за много детайли, никой не каза на българското общество колко загуби българската икономика за тези дни от срива на Търговския регистър. Колко загуби българският бизнес? Загуби ли нещо хазната от това?", заяви Нинова.

Тя изрази надежда премиерът Бойко Борисов да уволни шефа на Инспектората към Министерството на правосъдието, защото тази жена е оневинила Зорница Даскалова.

Нинова заяви, че има два големи проблема, които са съществени за системите изобщо в България – първият е липсата на доверие, а вторият е, че когато някой каже това в очите, го нарочват за саботьор и така се затваря устата на всеки инакомислещ. Според нея вина за това има правителството на ГЕРБ. „Където искайте се връщайте - вие управлявате последните 10 години. Главната ви вина е, че сринахте институциите и държавността", заяви Нинова. Според лидера на БСП единственото решение на основните проблеми в държавата е Бойко Борисов да депозира оставката на кабинета.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай