Нинова даде слаба оценка на правителството

Ще прочета НКП, обяви лидерът на социалистите

Нинова даде слаба оценка на правителството | StandartNews.com

Оценявам слабо първите сто дни на кабинета "Борисов 3", отсече лидерът на БСП Корнелия Нинова в интервю за bTV. "Най-силните проблеми са бедността и сигурността. Няма никакво движение на доходите, освен минималната пенсия, което се увеличи обратно на обещанията. Ще започне обедняване, защото се вдигнаха акцизи на цигари, административните такси в съдилищата, други странични такси и плащания. Това оскъпи живота, а доходите не мърдат", отсече Нинова.

На Консултативният съвет по национална сигурност при президента Румен Радев се разписаха хубави неща, но не се случиха, а управляващите имаха срокове за това. Нито допълниха съставите на МВР и Министерство на отбраната, нито са дали пари за дрехи и обувки. Полицай във всяко село да сте видели?, коментира още лидерът на БСП. 

В същото време в НС се приемали само лобистки закони като този за концесиите. Нинова отговори и на Сотир Цацаров, който й препоръча за прочете Наказателния кодекс в отговор на искането й да бъда изваден списък на всички политици, които са получавали пари от КТБ. "Г-н Цацаров е казал, освен да чета НПК, че в хода на делото, което започва тези имена ще излизат, т.е. ще станат ясни, просто да видя какви са правилата на наказателния процес. Ще прочета НКП, но курупция само с четене на закони не се бори", категорична бе Нинова.

Вчера прокуратурата, обявявайки обвинителния акт в един допълнителен документ е записала, че има финансиране на различни политици от обществено-политическия живот. Заради истината прозрачността, общественото настроение и мнение - мисля, че е редно да се знаят имената на тези хора. Затова и написахме писмото, каза лидерът на социалистите и добави още веднъж тезата, която издигна по-рано днес, че моделът КТБ е огледало на прехода и с него трябва да бъде сложен край, за да се тръгне по други принципи. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай