Нинова: БСП ще извади цялостен проект за борба с корупцията

Управляващите ни предлагат имитация, отсече лидерът на социалистите

Нинова: БСП ще извади цялостен проект за борба с корупцията | StandartNews.com

През септември БСП ще предложи собствена концепция за борба с корупцията, обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова. Днес тя проведе среща с президента Румен Радев на "Дондуков" 2.

Това не е въпрос на рецепта, а цялостен проект, продължи Нинова, цитирана от "Фокус". "Представих нашата позиция, че ние не одобряваме предложеният закон и няма да го подкрепим, защото управляващите предлагат единен орган, който да обедини досега съществуващите структури без никаква промяна. В никакъв случай той не може да бъде нов", отсече още тя.

Същите лица остават в тези органи. И органите и хората, които години наред през целия преход не са се справили с проблема с корупцията, остават същите. Това не е борба с корупцията, това е имитация", заяви лидерът на социалистите. 

БСП и Румен Радев също са за единна структура, но не и тази, която се предлага в момента. Нинова обяви също, че мерките за борба с корупцията ще бъдат обсъдени на следващия КСНС. Освен тях ще бъде засегната и темата за бедността. "През последните 27 години корупцията расте всяка година, народът беднее и нищо не се прави, каза още Нинова.

Оценката ми за парламентарния сезон е 2+. Започнахме късно. Правителството нямаше законопроекти, мнозинството също. Нашите стояха и не се разглеждаха. Буквално половината сесия беше загубено време. През останалото време гледахме лобистки закони. Към закона за концесиите, който раздава националните богатства, като прибавим и продажбата на земеделска земя, ами то не остана национално богатство, обяви лидерът на БСП. Тя заяви, че парламентарната група на „БСП за България" ще направи отчет пред обществото какво е свършила през изминалия парламентарен сезон през следващата седмица.

Решенията на предишния КСНС не са изпълнени, а сроковете минаха. Правителството не представи плана за попълване на състава на армията и на МВР. С президентът коментирахме, че очакванията на полицаите са абсолютно основателни. Ние в новата сесия на парламента ще поставим на парламентарен контрол въпросите към правителството какво правят в изпълнение на решенията при президента взети през май, допълни тя.

Потърсих институционалното мнение на президента за отпадането на ограничението за купуване на земеделски земи – той подкрепи това, което правим. Трябва да намерим обединение, институционално и политическо и българско, за да не допуснем свободната продажба на българска земеделска земя на чужденци, каза председателят на БСП.

Да си видят министрите защо го предлагат. Г-н Порожанов, министър на земеделието от правителството на ГЕРБ, г-жа Танева, председател на Комисията по земеделие от ГЕРБ никак не ми изглеждат като евродепутати от БСП - това са хората, които предложиха закона преди два дни. Какво общо имат българските евродепутати с това, коментира Нинова изказването Цветан Цветанов от сутринта. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай