Нинова: Борисов се прави на врабче

Нинова: Борисов се прави на врабче | StandartNews.com

Ястребът Борисов се опитва нещо да се превърне във врабче. Това заяви Корнелия Нинова по повод засиленото присъствие на НАТО в Черно море. Тя припомни, че утвърдената от сегашния служебен министър Стефан Янев позиция е взето решение още от миналата година на кабинета Борисов 2.

Днешните събития са следствие от действията на Бойко Борисов и да не се опитва да бяга сега от отговорност, допълни соцлидерът.

И припомни позицията на кабинета Борисов, която е била да се подкрепят мерките на НАТО за увеличаване на сигурността в Черноморския регион. "И такава е изразена на срещата във Варшава през юли", припомни Нинова, цитирайки и позицията на Министерството на отбраната от днес.

Нинова припомни още, че БСП е за лялно членство в НАТО, но е против страната ни и Черно море да се превръщат в плацдарм за военни действия срещу трети страни.

Социалистите съобщиха, че са залети от сигнали за нередности при санирането. Най-много са те от Пловдив и Благоевград, съобщи Жельо Бойчев. Сигналите се обобщават и ще бъдат връчени на главния прокурор.

Бойчев се възмути, че на мес санирането е излязло по 300 лв. на квадратен метър, докато консултации на БСП с фирми от бранша показал, че тази дейност излиза не повече от 70-80 лв. Това е кражбата на века, обобщи Жельо Бойчев.

Соцлидерът даде и някои разяснение във връзка с червените листи. Тя призна, че ген. Димитър Шивиков е бил помолен да се оттегли, след като е скочила пловдивската организация.

В петък бе съобщено, че той ще е четвърти в листата на Пловдив-област. По думите на Нинова след реакцията на пловдивската организация двамата седнали, поговорили и решили той да се оттегли от листата, за да се успокоят хората. Притесненията са били свързани със заведените дела срещу бившия военен.

По повод засиленото артистично присъствие в БСП-листите, соцлидерката не се съгласи и допълни, че в тях няма само артисти, но и хора на науката, председатели на читалища и университетски преподаватели. Тя обясни, че акцентът на БСП е науката, културата и изкуството, поради което имало повече техни представители в листите. 40% са нови хора, при това не членове на БСП и обществени авторитети, изтъкна Нинова, цитирана от Канал 3.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай