НФСБ: Конфликтът между Валери Симеонов и Волен Сидеров не е личен

Снимка: БГНЕС архив

НФСБ: Конфликтът между Валери Симеонов и Волен Сидеров не е личен | StandartNews.com

Депутатите на вицепремиера Валери Симеонов свалиха доверието си от парламентарния лидер на Обединените патриоти Волен Сидеров. Причината за това били клеветите по адрес на Симеонов по партийната телевизия на "Атака".

"Този конфликт не трябва да се представя като личен между Волен Сидеров и Валери Симеонов. Атаките на Сидеров подкопават доверието и усилията на представителите от Обединени патриоти в изпълнителната власт. Той се опитва да срине рейтинга на управляващото мнозинство с поредица от скандали", заяви пред Нова телевизия зам.-председателят на НФСБ Борис Ячев.

Той добави, че до решението на депутатите от НФСБ се е стигнало сред поредица от разговори. По негови думи през цялото лято е имало атаки към Валери Симеонов. Ячев заяви, че русофилството е в основата на политиката на Атака. Тази тема не е била предмет на коалиционното споразумение.

"Нека НСО даде информация дали Волен Сидеров или други политици ходят лично в сараите на Ахмед Доган", заяви Ячев.
Волен Сидеров коментира по телефона, че това, което се е изписало по партийната телевизия на Атака, е самата истина. Той добави, че критикува дейностите на Симеонов като вицепремиер.

"Този, който разваля коалицията, се казва Валери Симеонов. Омръзна ми да ме обвиняват, че създавам интриги", заяви Волен Сидеров.

Ячев отговори на обвиненията на Сидеров, че Симеонов работи с депутати от ГЕРБ, като каза, че те са коалиционни партньори и това е нормално.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай