Нетаняху благодари на Борисов за спасяването на българските евреи /ВИДЕО/

Нетаняху благодари на Борисов за спасяването на българските евреи /ВИДЕО/ | StandartNews.com

ВИДЕО ТУК

 Благодарим за спасяването на българските евреи. Това заяви израелският премиер Бенямин Нетаняху при посрещането на българския си колега Бойко Борисов в Ерусалим. Ние никога няма да забравим, българите, които легнаха на релсите, но не допуснаха изпращането на българските евреи в лагерите на смъртта, подчерта той.

Нетаняху благодари на България за участието ѝ в борбата срещу тероризма и фундаментализма и неотменната подкрепа, която оказва на Държавата Израел.

Благодаря за добрите думи и доброто отношение, отвърна му Борисов.

"И сега взимаме трудни решения, но тогава е било много трудно. Септември месец се надявам да открием два идентични паметника за този огромен подвиг. Когато пътувахме насам, казах на моите министри, че сега ще видим човек, който е световен талант да бъде в добри отношения с президента Тръмп и с президента Путин", заяви Борисов. Нетаняху отговори: "Случва се понякога".

Българският премиер допълни, че отношенията ни с Русия не са блестящи и допълни, че те са нужни за мира.

"Нашите военни пилоти и тези на Израел от няколко години провеждат съвместни полети, надявам се да имаме сътрудничество в медицината и фармацията", заяви още Борисов.

От своя страна израелския премиер заяви, че сътрудничеството между България и Израел много се е подобрило от първата среща между него и Борисов през януари 2010 г., като отношенията между двамата са прераснали и в приятелски.

Борисов и Нетаняху обсъждат двустранните отношения, положението в Близкия Изток и други актуални международни проблеми.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай