Народното събрание освободи Ралица Агайн от поста й

Народното събрание освободи Ралица Агайн от поста й | StandartNews.com

Парламентът гласува оставката на зам.-председателя на Комисията за финансов надзор (КФН) Ралица Агайн, която беше и ръководител на управление "Застрахователен надзор". В гласуването участваха 144 народни представители, от които 138 бяха "за", трима - "против", а трима се въздържаха.

Ралица Агайн подаде оставка днес по време на извънредното заседание на Народното събрание, на което бе обсъден случаят с отнемането на лиценза за извършване на застрахователна дейност на кипърската застрахователна компания "Олимпик".

Парламентът възложи на Комисията за финансов надзор да представи доклад за дейността си спрямо фалиралото кипърско застрахователно дружество. Проектът беше внесен от парламентарната група на ГЕРБ.

Информацията, която Комисията за финансов надзор ще предостави, трябва да съдържа всички нейни действия, предприети от появяването на дружеството на българския пазар до 17 август 2018 г., когато задължителните застраховки „Гражданска отговорност" на повече от 200 хил. българи бяха прекратени. Докладът трябва да съдържа и информация за собствеността на компанията и направените от нея вноски в Гаранционния фонд, както и информация за актуалното състояние на фонда.

Депутатите възложиха и на министъра на финансите Владислав Горанов да проучи всички възможности, предоставени от българското, европейското и международното законодателство, за своевременно възстановяване на сумите на засегнатите лица и гарантирането на техните права.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай