13:50 ч.

16.05.18

1 мин.

0

0

0

На първо четене: Депутатите ограничиха възможностите за обжалване на обществени поръчки

от редактор |

На първо четене: Депутатите ограничиха възможностите за обжалване на обществени поръчки

Депутатите приеха на първо четене промени в Закона за обществените поръчки, насочени срещу „тенденциозното и неоснователно обжалване", предаде „Фокус".


„За" законопроекта гласуваха 93 народни представители, „против" – 20 и „въздържали се" - 42, с което той бе приет. Промените са внесени от ПГ на ГЕРБ и с тях се въвежда отговорност за причинените вреди, когато е налице злоупотреба с правото на обжалване.


Ограничава се и кръгът на лицата, които могат да възразяват срещу резултатите от процедурата, а също и изискванията към тях.


В рамките на дебата от „БСП за България" обявиха, че няма да подкрепят промените в ЗОП. Секретарят на групата Филип Попов посочи, че левицата няма как да подкрепи законопроекта в този му вид, защото предложенията в него не са нормални за една правова държава и няма да се приемат добре от европейските институции.


Според него се разбира желанието на вносителите да се осигури още една бърза писта по поръчките, но тя би следвало да е балансирана.


От ДПС заявиха, че ще се въздържат от подкрепа на закона, защото споделят целите, но не и методите в проекта. Според Хамид Хамид от ДПС това може да се тълкува като възпрепятстване до достъпа до правосъдие.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент