МВР: Няма данни за сплашване спрямо бившия зам.-министър Бранимир Ботев

МВР: Няма данни за сплашване спрямо бившия зам.-министър Бранимир Ботев | StandartNews.com

Няма данни за сплашване спрямо бившия зам.-министър на туризма Бранимир Ботев, заяви на брифинг във Варна главният секретар на МВР Младен Маринов във връзка с разследването на снощното незаконно проникване в дома на Ботев в местността Св. Никола край морския град. Маринов допълни, че към момента по случая няма задържани лица. "Има оперативна информация, по която се работи и се проверява. Действията се извършват под надзора на прокуратурата, по случая има образувано досъдебно производство. Сигнал е подаден от сина му, той не е бил в къщата, когато това се е случило. Информацията е за едно лице, проникнало в имота. С него е имало още едно лице, има информация и за трето лице по предположение", каза главният комисар.

Младен Маринов посочи, че няма данни да е откраднато нещо. На въпрос на журналисти по отношение на версия за сплашване Младен Маринов коментира, че към момента няма данни Бранимир Ботев да е получавал заплахи, работи се основно по версията, свързана с опит за кражба.

Главният комисар добави, че във връзка с летния сезон голяма част от криминалния контингент се насочва по морските курорти и градове. "Имаме няколко случая на подобни кражби в такива райони, затова работим и по основната версия за опит за кражба", допълни Младен Маринов. По думите му ежедневно по цялото Черноморие се провеждат операции, като при подобна операция снощи във Варна е задържан румънски гражданин с наркотици. На брифинга стана ясно, че в района на местност Св. Никола във Варна през последните няколко дни няма регистрирани подобни престъпления, но такива е имало преди около десетина дни, затова се провеждат и полицейски операции.

Проникването в къщата Ботев е било с цел грабеж, заяви по-късно Младен Маринов и отбеляза, че във Варна е проведено оперативно съвещание по повод незаконното проникване в дома на бившия зам.-министър на туризма. Според главния секретар на МВР реакцията на патрулите е била изключително бърза. "При подаване на сигнала в рамките на пет минути са посетили адреса. Това, което е изяснено като обстоятелства на този етап, ни навежда на основна версия опит за извършване на кражба от частен имот. Работи се по тази основна версия, всички други насоки, ако се появят такива, ще бъдат проверени и изчистени", заяви Младен Маринов. Действията на терен продължават по отношение на видеокамери и други оперативно-издирвателни мероприятия, които са необходими, добави главен комисар Младен Маринов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай