МВР чака засилен поток от имигранти по границите

МВР чака засилен поток от имигранти по границите | StandartNews.com

Очакваме се по-засилен натиск от страна на имигранти по нашите граници. Това заяви пред БНТ зам.-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов. И изтъкна, че броят на хората ще се увеличи със затопляне на времето. "МВР и другите силови структури правят всичко възможно да се предотврати напливът на хора", поясни той.

Няма да има злоупотреба с данните, предоставяни от текомуникационните оператори, коментира Ципов по повод приетите на първо четене промени в Закона за електронните съобщения.

Тенденцията през последните две години е към намаляване от 1/3 на 1/5 на исканията за използване на данни, същевременно се увеличават отказите на съда. Твърденията за полицейски произвол при получаване на разпечатки от телефони или имейл адреси, са неоснователни, категоричен бе Ципов.

"Не става дума за специално разузнавателно средство нито за способ. Последните няколко дни в общественото и медийното пространство се говореше за подслушване, за достъп до лично съдържание - категорично не става дума за това. Става дума за т.нар. трафични данни. Да има лични данни в тези трафични данни, но това не са такива данни, които са свързани с имената на лицето, с адреса. Става дума за това да бъде идентифицирано лицето, което е набрало един съответен телефонен номер, дали този номер е негова собственост или на друго лице, което ползва, лицето до което се е обаждало, съответното същото важи и за размяна на имейл кореспонденция", добави зам.-министърът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай