Министерствата с нови 11,2 млн.

Плащат за ремонти на семинарията, Народния театър и стадион "Огоста"

Министерствата с нови 11,2 млн.  | StandartNews.com

11 260 000 лева бяха отпуснати допълнително на различни министерства. Това стана за сметка на преструктуриране на разходи и/или трансфери по централния бюджет.

330 хил. лв, са за ремонт на част от помещенията в сградата на Софийската духовна семинария "Св. Иван Рилски". Отпуснати са средства за доизграждане на храм в Гоце Делчев и неотложен ремонт на  сграда на Софийската св. митрополия.

Министерството на културата получи 1,5 млн. лв., които ще отидат за ремонтни дейности на сградата на Народния театър "Иван Вазов".

Министерството на образованието се уреди с 2,8 млн. лева. От тях 200 бона са за  Националната академия за театрално и филмово изкуство "Кръстю Сарафов" са предвидени 200 хил. лв. за наемане и приспособяване на помещения, необходими за учебната дейност на студентите. Към момента тече ремонт ремонтът на сградата. 2,6 млн. лв са предвидени за Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" , за изграждане на студентско общежитие и ремонт на част от сградата.

1 млн. лв. по бюджета на Министерството на младежта и спорта са, за извършване на необходимите дейности за затревяване и осветление на стадион "Огоста" в гр. Монтана.

Министерството на отбраната получи 5 млн. лв. за доставка на горива за армията.

На Комисията за защита на конкуренцията се осигуряват 130 хил. лева., за изплащане на парични задължения по предявени изпълнителни листове. Това са предявени пред КЗК суми и представляват изискуеми парични вземания срещу държавно учреждение по смисъла на чл. 519, ал. 2 от Гражданския процесуалния кодекс.

С постановлението се одобрява и допълнителен трансфер в размер на 500 хил. лв. за изграждане на Национален мултимедиен информационен център в сградата на Българската телеграфна агенция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай